bugün

arkadaşlar bildiğiniz üzere insan ırkının sosyalleşmesi iş bölümünü doğurmuştur. orta çağ'dan itibaren modernleşen dünya ise insanoğlunun sırtına bir alanda uzmanlaşma gereksinimini yüklemiştir. bu gereksinimi karşılayamayan kişiler, günümüzün zorluklar yaşayan kitlesini -özellikle çağdaş toplumlarda- oluşturmaktadır. "ne iş olsa yaparım" diyen kişilerin alt gelir düzeyinde olmaları bundandır.

bugün türkiye'de, özellikle iibf'ler, orta sınıfın bu "ne iş olsa yaparım"cı angarya yükü çekecek genç kitle ihtiyacını karşılamaktadır. bu açıdan bakıldığında, toplumumuz bu durumun önüne geçmek adına acilen iibf'lerin sayı ve kontenjanını azaltmalıdır. çünkü bu tornadan çıkan gençler müthiş bir hayal kırıklığı ile toplumun 'hayata küsmüş' bir kesimini oluşturmaktadırlar.
Kabul edelim ya da etmeyelim her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok. Bunu bizzat en yetkili ağızlar telaffuz etti.

Belki 80 den fazla üniversite vardır ama bu üniversiteler içinde ilk 5 bilemedin ilk 10 okuldan mezun olmadıkça kimse iş bulacağından emin olmasın.

Sadece bu okullardan ve bölümlerden mezun olmak yetmez ( yurtdışı eğitimi es geçiyorum) kendini yetiştirmek de gerekiyor.

Adam anadili gibi ingilizce biliyor belki 2.dili var sen diyebilir misin ben de x üniversitesi işletme mezunuyum.

Hani uzman dediğin o işi yapmaya ehil olan demek okulunu okuyan 1.80 barajına takılmadan bitirebilen değil.