bugün

(bkz: gender meselesi)
uluslararası ilişkiler bölümünde genelde ikinci sınıfta gösterilen bir derstir. bütün sınıf bütünlemeye kalmışken "a" ile vermek bir tarafların kalkmasını sağlar. * *
uluslararası ilişkiler bölümünün en belalı derslerinden biridir. bu dersi gecmek için yalnızca calısmak yetmez.* gecenlerde nasıl gectigini zaten anlamaz, anlayanlarda illa ki bir hinlik yapmıstır. *
sonucu zaten belli olan olayları, evirip çevirip uzatarak laf salatası yapmaktır. tek kural vardır.
(bkz: kuvvetli olan kuralları koyar)
eğer uludağ üniversitesindeyseniz ve bu dersi ibrahim canbolat tan alıyorsanız sıkıntı yaratması muhtemeldir. ne çalışacağınızı bilemezsiniz haliyle sınav sonucunuz da süpriz olabilir.
kocaeli üniversitesi'nde hasret çomak'ın verdiği derstir. ter akar bir tarafınızdan çalışırken, detaylıdır. azim gerektirir. herşeyden önce beyin gerektirir.
üstüne milyonlarca kitap da yazılsa masaya yumruğu vuracak göte sahip olmaktan ibarettir.
pek çok yaklaşıma sahip olmakla beraber dış politika denilen şey tek başına globalist ve realist politikaların bütünü değildir. her ne kadar 19.yy'ın sonlarından sonra idealist dış politika tezahürleri fazlasıyla romantik olarak adlandırılmaya başlandıysa da bunların dışında bir de uluslarası dengeleri üretim ilişkileri üzerinden açıklamaya çalışan marksist bir yaklaşım daha vardır. son 20 yılda hakim globalist/realist anlayışa karşın bu tezin varlığı da halen etkisini korumakta ve alanını genişletmeye çalışmaktadır.
diğer ülke temsilcileriyle bir araya gelinen toplantılara gidersin, kendi fikirlerini söylersin, baktın laga luga yapıyorlar, "bir daha gelmem lan buraya" der dönersin.
Psir okuyan bilir, kısaca interpol deriz bu derse. Bölümün en güzel dersidir kanımca.