/ 13
  1. 1.
    yazarlık - çaylaklık - üyelik
    1. şu an çaylağım, ne zaman yazar olacağım? cevap: (#1019322)
    2. yazarlar hangi durumlarda çaylak olurlar? cevap: (#1019322)
    3. yazarların üyelikleri neden silinir? cevap: (#1019324)
    4. gizemli yazar nedir? cevap: (#1019338)
    5. aynı pc'den birden fazla hesaba giriş yapılacağına dair bilgi vermem gerekir mi? cevap: (#1019349)
    6. uzun bir süreliğine sözlüğe giremeyeceğim, üyeliğim silinir mi? cevap: (#1019356)
    7. özel mesajları moderatörler okuyabiliyor mu? cevap: (#1019368)
    8. istatistik sayfası ne zaman güncelleniyor? cevap: (#1019376)
    9. online listesinde yazar isimlerinin yanlarında yazan sloganlar nedir? nasıl değiştirilir? cevap: (#1019378)
    10. karmam niye düşüyor? cevap: (#3732642)
    11. sözlüğe facebook hesabımla girebilir miyim/üye olabilir miyim? cevap: (#28690865)
    12. karma nedir, nasıl hesaplanır? cevap: (#29297355)

    entry-başlık-silik
    1. silinen entrylerim ne olur? cevap: (#1019330)
    2. silinen entrylerimi canlandırabilir miyim? cevap (#1019335)
    3. entry'min farklı başlığa taşınmasından nasıl haberim olacak? cevap: (#101934)
    4. her istediğim şeyi başlık olarak açabilir miyim? nelere dikkat etmeliyim? cevap: (#1019343)
    5. nasıl başlık açarım? cevap: (#1019344)
    6. nasıl bakınız veririm? cevap: (#1019351)
    7. entry girerken başka bir siteye nasıl link veririm? cevap: (#1019351)
    8. sadece yabancı dilde entry girebilir miyim? cevap: (#1019353)
    9. sadece nick altı entry girerek yazarlık yapmayı sürdürebilir miyim? cevap: (#1019372)
    10. diğer kaynaklardan çalıntı entry girdiğim tespit edilirse ne olur? cevap: (#1291467)
    11. bazı bakınızlar neden çalışır hale gelmiyor. cevap: (#1350878)
    12. başlıkların sol frame'e gelmesi neden engellenir? cevap: (#1750415)
    13. yazarların kendi sildikleri entry'lerin kayıtları tutuluyor mu? (#1907476)
    14. entry'm oylanmış, kim oyladı göremez miyim? cevap: (#28761521)
    15. soru: entry'lerime yapılan yorumları nasıl yönetirim? cevap: (#28908861)
    16. soru: entry'me nasıl görsel eklerim? cevap: (#28908911)
    17. başlığı nasıl silerim? cevap: (#29895732)

    ayarlar
    1. nick' imi nasıl değiştireceğim? cevap: (#28690270)
    2. profil ve kapak fotoğrafımı nasıl değiştiririm? cevap: (#28690842)
    3. sadece istediğim kişilerden mesaj alabilir miyim? cevap: (#28690908)

    istenmeyen şeyler
    1. bir yazar bana özel mesajla hakaret etti. ne yapabilirim? cevap: (#1019336)
    2. art arda belli bir konu hakkında entry gireceğim, sorun olur mu? cevap: (#28690962)
    94 -54 ...
    #1019320 :)
  2. 2.
    soru: şu an çaylağım, ne zaman yazar olacağım?
    cevap: sözlük formatına uygun şekilde en az 6 entry girdiğinizde entryleriniz moderatörler tarafından incelenecektir. duruma göre yazar olursunuz veya üyeliğiniz silinir. daha sonra yaptığınız hatalarda yeniden çaylak olabilirsiniz veya üyeliğiniz silinebilir. çaylakken girdiğiniz entryleri moderatörler, siz ve gammazlar dışında kimse göremez. yazar olduğunuzda bu entryleriniz görünür hale gelir. yazar olabilmek için bir noktalama işaretlerine dikkat etmelisiniz. noktalama işaretlerine dikkat etmeden yazar olamazsınız.

    soru: yazarlar hangi durumlarda çaylak olurlar?
    cevap: şunlardan herhangi birinin yapılması halinde, yapılan hatanın seviyesine göre çaylak olurlar veya silinirler.

    -küfürlü başlık açmak.
    -diğer sözlük yazarları ile polemiğe girmek, diğer yazarlara hakaret etmek.
    -entrylerde herhangi bir kişi veya kuruma hakaret etmek. kısacası hakaret etmek.
    -sözlük formatı'ını anlamamış olmak. entrylerindeki yetersizlik.
    -özel mesajları entry olarak sözlükte yayınlamak.
    - yazılan entry'i eksileyenlere hakaret etmek.
    -israrla siyasi entry girmek. israrla futbolla ilgili entry girmek.(sürekli aynı konuya ilişkin entry girmek çaylaklık sebebidir) buna devam eden yazar da silinir.
    -silinmiş entrylerini düzeltmeden tekrar yayınlamakta ısrar etmek.
    68 -72 ...
    #1019322 :)
  3. 3.
    soru: yazarların üyelikleri neden silinir?
    cevap: sözlük formati'nı tam olarak kavrayamadıysanız üyeliğiniz silinir. birden fazla sözlük hesabına sahip olmanız da bütün hesaplarınızın silinmesine sebep olur. çaylak olma sebepleri üyeliğin silinmesi için de geçerlidir. yapılan hatanın derecesine göre çaylak olmadan doğrudan üyeliğiniz silinebilir.
    22 -15 ...
    #1019324 :)
  4. 4.
    soru: noktalama işaretlerine uymalı mıyım?
    cevap: evet, kesinlikle uymalısınız.

    (bkz: uludağ sözlük te sıkça yapılan dil yanlışları/#1485212)

    kesinlikle:
    1. biten cümle sonuna mutlaka noktalama işaretlerini koyunuz.
    2. noktalama işaretlerinden sonra bir adet boşluk bırakınız.
    20 -4 ...
    #1019328 :)
  5. 5.
    soru: silinen entrylerim ne olur?
    cevap: eğer kendi entrynizi silerseniz entryniz silinir ve silik sayfanızda tamamen silmeniz için bekler, buradan canlandırabilirsiniz. moderatör tarafından silinen entryleriniz ise "silik" sayfanıza gelir. orda siz silene kadar kalır ya da canlandırmanıza izin verilmişse güncelleyip canlandırma talebinde bulunabilirsiniz.
    17 -1 ...
    #1019330 :)
  6. 6.
    soru: "silik" sayfasına gelmeden moderatörler doğrudan entrylerimi silebilirler mi?
    cevap: hayır. moderatörler tarafından silinen her entry "silik" sayfasına gelir. eğer entrynizi bulamıyorsanız başlık değiştiriş, taşınmıştır veya siz silmişsinizdir. moderatörlerin doğrudan entry silme yetkisi yoktur.
    14 -2 ...
    #1019332 :)
  7. 7.
    soru: silinen entrylerimi canlandırabilir miyim?
    cevap: silik sayfasında silinmiş entrynin yanında "canlandır" butonu varsa entry canlandırılabilir demektir. "canlandır" butonuna basarak entry'nin hatalı kısımlarını giderip canlandırabilirsiniz. entry canlandırıldıktan sonra doğrudan canlanabilir veya "moderatör onayı"ndan sonra canlanabilir. entry'nin canlandırılıp canlandırılmayacağını veya moderatör onayı gerektirip gerektirmediğini, moderatör entryi silerken entrynin vahametine göre belirler.
    14 ...
    #1019335 :)
  8. 8.
    soru: bir yazar bana özel mesajla hakaret etti. ne yapabilirim?
    cevap: 1. öncelik bu yazarı engelleyin. "özel mesajlarım" sayfasında > "arkadaş listem" butonundan ulaşacağınız "engelli listeniz"e eklerseniz o kişinin gönderdiği mesajlar size ulaşmaz.
    2. mesajın yanındaki x butonu ile mesajı moderatörlere şikayet ediniz.

    soru: çok saygıdeğer bir yazardan "seviyeli bir muhabbete ne dersin" tarzında mesajlar alıyorum. ne yapabilirim?
    cevap: yazarı engelleyin ve x butonu mesajı moderatörlere şikayet ediniz. (bunu yapan yazarın alacağı ceza çok daha fazladır)
    34 -3 ...
    #1019336 :)
  9. 9.
    soru: gizemli yazar nedir?
    cevap: online sayfasındaki "durumum" butonuna basarak gizemli yazar olunur. gizemli yazar olunca online listesinde adınız gözükmez. offline olarak gözükürsünüz.
    18 -2 ...
    #1019338 :)
  10. 10.
    soru: entry'min farklı başlığa taşınmasından nasıl haberim olacak?
    cevap: eğer sadece sizin entryniz başka bir başlığa taşınmışsa size özel mesaj gelir. eğer bütün başlık değiştirilmiş veya başka bir başlığa taşınmışsa mesaj gelmez.
    11 -1 ...
    #1019341 :)
  11. 11.
    soru: her istediğim şeyi başlık olarak açabilir miyim? nelere dikkat etmeliyim?
    cevap: başlık açma kurallarına bakınız. >> (bkz: başlık açarken dikkat edilmesi gerekenler)
    11 -9 ...
    #1019343 :)
  12. 12.
    soru: nasıl başlık açarım?
    cevap: menü butonlarının arasında olan başlık kısmına açmak istediğiniz başlığı yazdıktan sonra "getir" butonuna basınız. gelen sayfada "sözlük'te yok" yazsa bile kaydırma çubuklarını kullanarak "Buraya Entry Gir" kısmındaki kutucuğu doldurup "ekle" butonuna bastığınızda başlığı açmış olacaksınız. (garip ama çok soruluyor)
    59 -3 ...
    #1019344 :)
  13. 13.
    soru: boş bakınız verebilir miyim?
    cevap: evet bakınız vermek için başlığın sözlükte olması gerekmiyor.
    10 -6 ...
    #1019345 :)
  14. 14.
    soru: verdiğim ukte'den sorumlu muyum?
    cevap: evet. ukte'yi veren kişi ukte'den sorumludur. küfür, hakaret içeren vb bir ukte verilmişse ukte'yi veren yazar ve ukte'yi dolduran yazar duruma göre ceza alır.
    8 -1 ...
    #1019347 :)
  15. 15.
    soru: aynı pc'den birden fazla hesaba giriş yapılacağına dair bilgi vermem gerekir mi?
    cevap: evet, aynı pc'den giriş yapacak olan yazarların, bu durum ile alakalı bize önceden ulaşmaları, bilgi vermeleri gereklidir. bilgi verildiği takdirde gerekli not düşülür ve herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ancak bilgi verilmezse en son açılan hesap/hesaplar fake hesap olarak kabul edileceğinden silinir, ilk açılan hesap ise fake hesap alma girişimi sebebiyle çaylak edilir. not düşülmüş olmasına rağmen eğer bir moderatör bir yazarın fake hesap olduğu kanaatine varırsa, o zaman ilk hesaba işlem yapılmaz ancak ikinci hesap mutlaka silik olur.
    12 -4 ...
    #1019349 :)
  16. 16.
    soru: nasıl bakınız veririm?
    cevap: bakınız vereceğiniz kelimeyi seçtikten sonra entry kutucuğunun sağ üst köşesinde bulunan (bkz:, veya, * butonlarına tıklayınız.

    soru: entry girerken başka bir siteye nasıl link veririm?
    cevap: vermek istediğini linki başında http:// veya www. içerecek şekilde yazmanız yeterli. http://www.youtube.com gibi.
    7 ...
    #1019351 :)
  17. 17.
    soru: sadece yabancı dilde entry girebilir miyim?
    cevap: entry türkçe olmalıdır. sadece yabancı dilde ise silinir. ancak türkçe bir tanımla beraber yabancı dilde entry girilebilir.
    21 -4 ...
    #1019353 :)
  18. 18.
    soru: uzun bir süreliğine sözlüğe giremeyeceğim, üyeliğim silinir mi?
    cevap: böyle bir durumda üyeliğiniz silinmez ancak bu konuda moderatörlere mesaj atmanız faydalı olur.
    8 -7 ...
    #1019356 :)
  19. 19.
    soru: "ben" sayfamdaki "işte budur üstat" kısmına nasıl entry eklerim?
    cevap: herhangi bir entry'i oylarken açılan popup'taki "budur işte" butonuna tıklarak ekleyebilirsiniz. kaldırmak için ise gene entryi oylarken "budur işte" yerine "çıkar bunu" linki çıkacaktır. "çıkar bunu" butonuna tıklayarak listenizden çıkarabilirsiniz.
    54 -14 ...
    #1019360 :)
  20. 20.
    soru: bir entry'i bir kaç kez oylayabilir miyim?
    cevap: her entry için bir oy hakkınız vardır. entryi bir kaç kez oylarsanız sadece son yaptığınız oylama geçerli olur.
    13 -3 ...
    #1019361 :)
  21. 21.
    soru: özel mesajlarımda sadece bir kişiden gelen mesajları görebilir miyim?
    cevap: mesaj saatinin yanında "geçmiş" linkine basarsanız sadece o kişiden gelen mesajları görürsünüz.
    9 -1 ...
    #1019365 :)
  22. 22.
    soru: özel mesajları moderatörler okuyabiliyor mu?
    cevap: hayır. moderatör denen kişinin başkasına ait özel mesajları okumaya neden yetkisi olsun? moderatörlerin öyle bir yetkisi, butonu, linki, sayfası, menüsü yoktur. olmamalıdır. adı üstünde özel mesaj. özel.

    soru: hakaret içeren bir özel mesaj aldım ne yapabilirim?
    cevap: mesajın yanında bulunan x butonuna basarak mesajı şikayet edebilirsiniz.
    29 -9 ...
    #1019368 :)
  23. 23.
    soru: kullandığım temayı, nasıl değiştirebilirim?
    cevap: ana menüdeki "görüntü" linkine tıklayarak gelen sayfadan istediğiniz temayı seçebilirsiniz. eğer seçtikten sonra tema hemen değişmezse seçtikten sonra ctfl+f5 tuşuna basınız.
    8 -2 ...
    #1019369 :)
  24. 24.
    soru: ben de tema yapmak istiyorum nasıl tema yaparım?
    cevap: yazarların kendi temalarını yapmaları mümkün değildir.
    11 -10 ...
    #1019370 :)
  25. 25.
    soru: sadece nick altı entry girerek yazarlık yapmayı sürdürebilir miyim?
    cevap: hayır. sözlük yapısını okurlara sunulacak veriler kapsamında değerlendirirsek, nick altı entrylerin hiçbir okura hiçbir şey kazandırmadığını tespit edebiliriz. elbette kimi entrylerdeki fikirleri eleştirmek adına nick altı entryler girilebilir ancak bir kullanıcının yegane amacı nick altı entry girmekse, bunu yapan kullanıcı çaylak yapılır, gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra aynı şeyi yapmayı sürdürürse, hesabı silinir.
    15 ...
    #1019372 :)
  26. / 13

kapat
Advertisement
AdvertisementAdvertisement