bugün

bilinen doğru gerçektir. anca gidip cevapsız çınlama, adeyyo, bangır bangır, mişmiş, yansın geceler pelinsu eceler, gece gölgenin rahatına bak gibi salak salak şarkıları dinlerler. türkiye'de adam gibi bir şarkının 20 milyondan fazla dinlendiğini görmedim. aleyna denilen veledi de asla listeme almayacağım.
kötü bir durumdur.
Türk halk müziği, Anadolu kokan buram buram türküler ,Sıla geceleri v.b türklerin müzik kültürünün gelişmiş olması anlamına gelir.Sıla gecesine gitmemiş isen Anadolu türkülerini farklı bölgelerde köy evlerinde konakların dinlememiş isen bu başlığı açmanı yadırgamam.2 yabancı şarkı dinleyip sonra bu başlığı açmanızı anlayabiliyorum.
Bilincsiz tuketiciliktir.
youtube da underrated şarkıların altında çoğunlukla türk bulabilirsiniz. toplum olarak çok bir şey vaadetmese de içindeki cevherleri yok saymamak gerekir.
Türklerin müzikleri de vardır, ciddi bir kültürleri de.
Bedevi bokunda boncuk arayanların anlayacağı bir durum değildir.
Türklerin gerek halk müziği, gerek sanat müziği vardır ve çok engin iki ayrı kültürdür aynı zamanda sosyolojik yönleri dahi incelenmek açıdan çok zengindir ancak ;
Günümüzde arabesk ve pop müzik tarafından geri plana itilmiştir.
Arabesk zaten türk müzik türlerine göre yoz ve fakir olmasına rağmen türk topraklarında ayrıca bir yozlaşma / deformasyona uğramış iyice değersizleşmiştir fakat gerek arabesk gerek pop müziğin türk müziğine iki konuda baskın çıktığı da inkarı saçma olacak gerçeklerdir.
Birincisi her ikisi de türk müziklerine göre ritim bakımından hızlıdır ve ritim müzikte dinleyici talebini etkileyen en önemli faktörlerdendir.
ikincisi de türk müziğine düşen talebin icra eden sanatçıya da yansımasıyla icracısının sayıca azalmasıdır.tam aksi sebeple diğerinin icracısı da çoğalmıştır. .ayrıca Türk sanat müziği halk müziğinden de çok baskın şekilde icrası zor, güçlü ve süre gerektiren bir eğitim gerektiren fakat yine bu sebeplerden nitelikli dinleyiciye hitap eder.
Oysa arabesk ve son yıllarda ona da baskın çıkmaya çalışan pop apayrı bir kültürdür ateş et ve unut şarkı sözünün tam da betimlediği bir kültür dür bu dün şarkı yaz bu gün meşhur ol yarın star düsturu ile hızlı tüketim kültürünün ana gıdası haline gelmiştir iyiden iyiye. .
Yanlış tespit ve haksız eleştiridir.
Türk müzik tarihi, dünyanın sayılıları arasındadır ve müzik insanları tarafından takdir edilen, gıptayla incelenen çeşitliliğe sahiptir.
Honki ponki torino dinleyenler, serdar ortaç müptelaları bilemez tabii!
Eğitim şart!
pop müzik için geçerli olan durum. salak salak şarkılardan başka bir şey dinlemiyorlar.
pop dediğin her yerde çöptür sadece ortalama insanlara hitap eder.Bu milletin pop kültürünün olmaması daha iyidir.
sen burdan yak:

https://www.youtube.com/watch?v=7b1egQpIjLs