bugün

derdini sikeyim birader.
marjinal insan mı yaşatıyonuz lan ülkede.
ben varım işte. ayrıca lennon gözlüğüm de var.
O bile parayla.
Çünkü farklılıkları yadırgayan bir toplumuz. Bize her daim dayatılan tekdüzelik ve uyum. Bir sivrilik gördüğümüzde, hemen törpüleyip diğerlerinin yanına katmaya çalışıyoruz. Şu sürü psikolojisi mevzusu bizim toplumumuza fazlaca hakim.
Bir de eğitim sistemi var tabi. Sistem başlı başına seri üretim yapan fabrika gibi işliyor. Sistem girdisi cocuk, ciktisi benzer nitelikteki insanlar.
Ve sosyal medya, reklamlar vs. Bunlar da tek tipliligi özendiriyor. Güzellik algımız bile dayatma. işte "kaşın söyleyse, boyun böyleyse güzelsin" gibi yargılar gençleri o yönde olmaya itiyor.
Hal böyle olunca, marjinal adamlara uzaydan gelmiş gibi muamele ediyoruz. Bu yüzden bizim toplumumuzda marjinal olmak zor.
Farklı olanın dışlandığı bir ülkede normal olandır.
Beni de çok geren durum. Nicedir götüne pompon takmış sokaklarda çıplak gezen birilerine rastlayamiyorum.

Oysa 90lar oyle miydi azizim??
kusura bakma ama senin gibi mallar yüzünden.

yani kılık kıyafetle marjinal olmak ne ifade ediyor amınakoyim?

bak 5 yıl önce marjinal bir siyasi partideydim, john lennon gözlüklü kız ne dedi biliyor musun? "oyları bölmeyin ya". şu monotonluğa, sığırlığa bak hele... ya işte ben o john lennon gözlüklü kızın beynindeki kılcal damarlara asit dökeyim. eminim kant'tan iki satır tutmuştur aklında, fırsat versem benimle felsefi tartışmaya bile girerdi...
Umarım azalarak bitersiniz.
sebebi çomar kültürüdür.
görsel

böyle mi olalım yani?

toplum düzeni ve güveni bu şekilde buluyor dediğinin olması için devletin farklı bir işleyişe sahip olması lazım halk kendi içerisinde farklı bir yönetime sahip ayrıca marjinalligin sınırı yok azınlık oldugunla mutlu ol. Herkes marjinal olursa şu anki durum marjinallik olmaya başlar.
türkiye'de 70'li yıllarda başlayan hippi akımı sonrası, barış manço, erkin koray, cem karaca gibi sanatçıların öncülüğünde başlayan marjinal görünüm ve yaşam tarzı 80 darbesi sonrası durdurulmuş ve sonrasında 90'lı yılların pop patlaması ile tekrar yaygınlaştırılmaya çalışılsa bile 2000'li nesil artık marjinal olmak yerine sisteme uymayı tercih etmiştir. elimizde kalan son marjinal insanlar da ölünce tamamen tek tip, renksiz bir nesil ile karşı karşıya kalacağız.
Farklı olacağım çabanızı anlıyorum kendinizi bu şekilde mutlu hissediyorsunuz ama belki diğer insanlar halinden memnun?
Bence marjinallik azınlık olursa marjinallik olur sayı arttıkça sıradanlaşır . Bence az olduğu icin mutlu olmalısın yazar kardeş.

görsel
70 li rock gruplarının kostümünü giyip, saçı saçma renklere boyayıp, kendi gibi düşünmeyen herkese bok atan insan marjinal sayılıyor bu ülkede. Bir de yapmacık oluyorlar . Umarım azalarak yok olur bu marjinal tiplemeler.
Hani marjinal bizdik sorusunu akıllara getirir.
güncel Önemli Başlıklar