bugün

örnekleri çoğaltmak mümkün lakin halil sezai nin yaşlı adamı darp etmesinin ardından, açılan soruşturma sonucu serbest bırakılmasının sosyal medyada olay olması bu durumun en güçlü kanıtı. sosyal medya olmamış olsa idi bu sanatçı bozuntusu mahkemeye bile sevk edilmeden serbest kalmıştı. ama öyle olmadı neden, olay sosyal medyada patlak verdi, insanlar tepki gösterdi!
yargı değil de adaleti diyelim. ülkeye hakim olan oligarşinin yargı ile işbirliği yaparak medyayı susturmasından kaynaklanır. Sosyal medyanın daha dağınık ve çok sesli olması tartışma platformunu o oranda arttırıyor. Şu an gayrı organize bir işleyiş gösteren bu platform organize bir şekle evrimleşirse sanılanın çok üzerinde yeni dinamiklere sebeb olacağı kesindir.
sosyal medyanın garen buff ı alması ile açıklanabilecek durumdur.
twitter mülkün temelidir.

bir cübbe bir de maaş bağlıyalım şu kuş reyise.

daha geçen gün tacize uğrayan ve akrabası tarafından tehdit edilen bir kadın canlı yayın açıp ağlıyor "twitter dan herkesi etiketledim diyor" herkesi etiketlemiş ilgili mercilere başvurunca eli boş dönecekti çünkü.

rezaleti görüyorsunuz artık adaleti twitter sağlıyor.
Sosyal medyanın gücü bu. insanımız da artık bunun farkında. Bu aslında hak aramada iyi ve faydalı bir ilerleme. Fakat ne yazıkki bu böyle olmamalı. Ama daha etkili başka bir çıkar yol ve yöntem de yok şu anda görünürde. Bu sadece türkiyeye mahsus değil üstelik. Mesela Eğer george floyd'un yerde nefessiz bırakılarak boğulup öldürülmesi kameralara yansımasaydı hiç kimsenin haberi olmaz amerika böyle karışmazdı. Handikapları olsa da yine de gerçeklerin en yalın şekliyle açığa çıkması ve hemen ardından gelen haklı kamuoyu tepkisinin verilebilmesi için Sosyal medyanın varlığı her ülkeye lazım..
Kendinizi bir bok zannetmeyin mk ne alakası var.

Sosyal medya uyutma aracıdır. Körler sağırlar birbirinizi ağırlıyorsunuz.