bugün

çok azdır. bakıldığı zaman çoğu yüksek lise atmosferindedir bu yüzden marmara, istanbul, boğaziçi dışında okuyanlar kendilerine üniversiteliyim demesin boşuna.
1-) ankara üniversitesi,
2-) istanbul üniversitesi,
3-) ortadoğu teknik üniversitesi,
4-) boğaziçi üniversitesi,
5-) cumhuriyet üniversitesi,
6-) 9 eylül üniversitesi,
7-) okan üniversitesi

şeklinde sıraladığım üniversitelerdir.
Nerede okuduğun değil nasıl yetiştiğin önemli deyip hayat dersi verme niyetinde değilim ama bazı seyler insanın kapasitesine ve yeteneğine bagli. Sanatçı olmak mesela çalışmayla olunacak bir şey değil bazi şeyleri hissediyorsan sanatçı duyarlılığın varsa bir şeyler yaratmaya yakın olursun. mukemmeli bulamazsın. Yani bir muhendis için de geçerli ne kadar yaratıcıysan yeniye o kadar yaklaşırsın. Bir tarihçi mesela ne kadar araştırır ve sabırla ve özveriyle çalırsa o kadar verimli olur. Bu tarz başlıklar hos değil bence. insanları aşağılamak adına açılmış başlıklar olduğunu düşünüyorum.
iYTE dir. Q-S gibi üniversiteleri sıralayan araştırma kuruluşunca mühendislik alanında iyi üniversiteler diye bilinen öğretim kurumlarını geride bırakmıştır. Düşünüyoruz yüksek lisans için.
(bkz: kastamonu üniversitesi)
(bkz: durumumuz vardı ama okumadım ticarete atıldım)
açık öğretim Üniversitesi. en karizması en havalısı.
boğaziçi, odtü, itü, istanbul, marmara, hacettepe.
bir istatistiğe göre araştırma eğilimi,çıkardığı makale ,ve diğer başka kriterlerle Türkiye^deki üniversitelerin sıralanışı:

http://www.webometrics.info/en/Asia/turkey
giresun üniversitesine gitmeyin de nere giderseniz gidin.