bugün

"Avrupa Komisyonu raporuna göre, Türkiye eğitimi erken terk etmede açık ara Avrupa birincisi. "

Hala Ak parti'nin muhafazkar ve faşizan islami felsefesinin yobazlıkla ters orantılı olduğunu kabul etmeyen göt kıllarına duyurulur...

"Yıllarca bu ülkeyi mahvettiniz!" demesi bedava değil mi ? Oysa 1950 den beri ülkeyi (hala neyi muhafaza ettiğini bilinmeyen namussuz cahil sapık zihniyetin seçtiği hükümetler yönetiyor. iyi şey olunca osmanlı kötü olunca cumhuriyet devrimcileri yapıyor...

Ben sizin fıtratınızı...
çöplüktür. saçma sapan müfredat. gereksiz sınavlar. resme merak olan adama matematik, matematiğe merakı olan adama resim öğretme çabası. uygulama noksanlığı. yüklü ödevler içinde çoluk çocuğu boğmak. mesleki eğitim diye birşey olmaması.
gençlerin ziyan olmasının asıl sebebidir. Dinsizlik falan değil, eğitimsizliktir sebep.
en kötü yanlarından biri de dersleri kötü olanların hiçbir baltaya sap olamayacak sanılması. siz adamın ilgi alanına yönelik vermeyince tabi dersleri kötü olur, dışarıda o adam kendi alanında başarılı olabilir.
ezberiniz kuvvetli ise çok kolay başarılı olabileceğiniz eğitim sistemidir, ha birde paranız varsa da başarılı olabilirsiniz.
çarkıfelek gibi dönderilen TC sistemidir.
insanı bitiren ,zengini her zaman piramidin en üstünde tutan ,atama yapamayan ,bir şey öğretemeyen öğreten dershaneleri de kapatan ,tam 18 yaşındayken ygs ve lysle boğuşturan küfür etmeye bile değmez bir sistem...
ve okul yönetimi adında eğitim bilimleri fakültesinin dersidir.
yıllardır rayına bir türlü oturmamış, oturamamış! sistemdir. ve uzun yıllarda oturmayacak gibi duruyor. sonuç olarak, oturmadı.
Karakter ve uğraşı bakımından insana katma değeri olmayan sistemdir.
900 bin öğretmenimiz var. Eğitime harcanan/ ayrılan para 100 milyon TL.

Buna rağmen, ygs'deki soru cevaplama ortalamaları: 40 sorudan Türkçede 5.5, Matematikte 4.5, fende 4.

Yuh yani.
tek kelimeyle rezalet.
şamda kayısı.
hiçbir şeye yeterliliği olmayan. ülkenin sonunu getirecek eğitim'dir.
Tek tip insan yetiştirmeye odaklı bir eğitim sistemi.
turşu hocaların elinde olduğu ve bunu milli eğitim görmediği ve gözmezden geldiği müddetçe bi boka yaramayacak eğitimdir.
günü geldiğinde en ince noktasına kadar a'dan z'ye değiştirilip tembel, ezberci, hazıra konan, ezilmiş ve içine kapanık bireyler yetiştirmek yerine; sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi, girişken, öncü ve ülkesinin gücüne güç katacak bireyler yetiştirmeye yönelik olacak olan eğitimdir. daha ilkokuldan öğrencilerin hayallerini yıkan ve hayalgüçlerini körelten bir eğitim sistemini toptan yıkmanın imkansız olmadığı, gün geldiğinde görülecektir.
milli eğitimin idarecilerin kendini her şeye kapatmış eğitimci(!)lerin sayesinde gün geçtikçe dibe batan sonunu korkarak merak ettiğim sürekli değişen jelimsi sistemdir.
Uygulamasız, deneysiz, görüğünü geçiren ve bunu beş şık içerisinde değerlendiren Türk öğrencisi, hayatı mı sorgulamalı yoksa hayatımı mı kazanmalı sorun-salıyla beraber ortalama 15 yıl eğitimden geçmektedir. Hayatı sorgulayanlar işsizler ordusu için hazırlanmakta, 40 matematik 40 Türkçe 40 fen sorusuyla hayatı kazananlar mühendis olmakta, 25 matematik yapanlar askere gitmek için hazırlanmakta, sınava girmeyenlerse sanayinin yolunu tutmaktadır. Bu tabloya baktığımızda başarılı öğrenci profili hangisi olmalıdır?
http://www.guncelmeydan.c...-ozan-ozdemir-t38685.html
yerlerdedir.
Selam olsun inönü'ye..
türk eğitim sistemi diyerek başlıyor ya büyük büyük siyasi adamlarımız...
işte tam o anda beni bir gülme alıyor
aslında gülmek yerine demek istiyorum ki

sistem derken?
"who the fuck is sistem?" dir.
köy enstitüleri' nin kapandığı yıldan itibaren bir daha türkiyede eğitim sisteminin eski gibi olmadığını görüyoruz. sazai karakoçlar, aziz nesinler, sabahattin aliler ve daha bir çok aydın orada eğitim gömüşlerdir ve bunun yanında matematikten, tükçeden tutun da çiftçilik mesleğine kadar her alanda öğrenciye yönelik aydınlatıcı ve geliştirici öğenimler verilmiş. bugün ise felsefe dersi kaldırılıp, osmanlıca getiriliyor. yani düsünmek diye bir eylem yok ediliyor, emir getiriliyor uygulama getiriliyor. yapmayın siz kendinizi geliştirmeye bakın, bugunden değil maziden önekleri hayatınızda uygulayın. köle ruhlu olmayın. eğitim sistemini ve diğer tüm yanlış uygulanan sistemleri, bunun yanında ülkemde yer etmiş asya tipi demokrasiyi ve tüm aptal yöneticilerimizi lanetliyorum!
yıllarca hep sorunu sistemde orada burada aradı insanlar ama dönüp dolaşıp bir kişi de "ulan sorun ben de mi ?" diye sormadı.

ulan türk eğitim sistemi beğenmeyen dümbük. sen bir japon, çinli, alman, fransız, ingiliz kadar çalıştın mı ki iyi bir sonuç ortaya çıkmasını bekliyorsun ?

türkiye'de çok iyi liseler ve bu liselerden çıkan çok iyi öğrenciler. kimse beğenmese de iyi üniversiteler var. çok başarılı olmuş insanlar var ama bunların sayısı her ülkede olduğu gibi çok az.

bir de başarı olarak değerlendirilen şeyler nedir ?

türkiye'de oktay sinanoğlu, nihat berker, cahit arf, gazi yaşargil, mehmet haberal ve adını sayamadığım yüzlerce bilim insanı mevcut.

sorun aslında eğitim sisteminde değil eğitim sisteminin sonrasında başlıyor. ekonomik ve siyasi sıkıntılar olduğu için bu tür bilim adamları türkiye'de yaşamayı tercih etmiyorlar. daha refah ülkeleri tercih ediyorlar.

velhasıl sistem mistem hikaye ağrı'nın köyünden çıkıp mit'de fizik masterı yapan insan gördü bu gözler.
1.sınıf öğrencisi bile herhangi bir tatile seviniyor.
okullar hapishane gibi.

yeni yapılan okullar nispeten daha sosyal alanlara sahip. ama köy okulları sadece odalardan oluşuyor. çok üzülüyorum çocuklara.