bugün

Bir bilgisayar, ilk kez bir grup araştırıcıyı 13 yaşında bir erkek çocuğu olan Eugene Goostman olduğuna inandırdı. Böyle yaparak, Turing Testini ilk kez geçen bilgisayar olma ünvanını kazandı.
Bu test Turing adı, bilgisayar dünyasının öncüsü ve 08.06.1954 tarihinde vefat eden Alan Turing’in ardından verildi. Testi geçmek için beş dakikalık metin esaslı sohbette insan jüri üyelerinin %30’unu şaşırtması gerekiyor. Bu olay daha önce hiç başarılamamıştı.

“Eugene”, Rusya’daki bir araştırma ekibi tarafından üretildi ve Reading Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu testi jüri üyelerinin %33’ünü şaşırtarak kıl farkı ile kazanmayı başardı. ingilizce ikinci dil olan 13 yaşında bir erkek çocuğunu taklit etmek Hal 9000 olmak değil elbette.

Yine de bu olay heyecan verici, eleştirmenlerin olumsuz görüşleri de var. “Bir bilgisayarın bir insanı güvendiğimiz bir insan olarak veya bir nesne olarak kandırabilmesi siber suçlara açık bir davetiyedir” diyen Kevin Warwick, Reading Üniversitesi’nde ziyaretçi profesör olarak çalışıyor ve Coventry Üniversitesi’nde araştırma rektör yardımcısı olarak görev yapıyor.

Kendisinin Independent gazetesine verdiği röportaj: http://www.independent.co...erous-future-9508370.html

Bunun, gelecekteki çevrimiçi güvenlik açısından ne anlama geldiğiyle ilgili ciddi endişeler var mı? Elbette var. Ancak günümüzde bilgisayar biliminde yeni bir devir açıldığını görüp rahatlayabilir ve arkamıza yaslanabiliriz. Olasılıklarla yaşamak veya en azından ikna edici bir yeterlilikte buluşmak anlamına geliyor.

http://gizmodo.com/this-i...have-passed-th-1587780232
akıllı makine olarak adlandırabilir.
çünkü turing test'inin amacı karşıdaki kişinin makine mi yoksa insan mı olduğunu ayırt etmektir.

(bkz: captcha/#26377562)
(bkz: turing test/#26377593)