bugün

kisaca transcranial magnetic stimulation. beyindeki sinir hucrelerini uyaran zararsiz bir yontemdir. zayif elektrik akimlari dokularda ani degisim sonucu manyetik elektriklenmeye sebeb olur. bu sekilde beyin faaliyeti ve beyin sisteminin fonksiyonlari ufak bir sızıyla tetiklenerek duzeltilebilir.
kaynak: http://en.wikipedia.org/w...nial_magnetic_stimulation
Beyin silme olarak bilinen alet türkiyede 2 klinikte uygulanıyormuş. Duygusal yoğunluğunuz olduğu dönemlerde, belki çok streslisiniz, belki her şey üzerinize geliyor gidiyorsunuz Başınıza bir alet koyuyorlar. Sağ ve sol beyin arasında geçişi sağlıyor. Sol beyin duygu, sağ beyin de mantık. Duygusal anlarda sağ beyin yoğunlaşıyor. Bu alet iki tarafı dengede tutuyor. Dolayısıyla sağ beyindeki duygusallık azalıyor. Sildirme dediğimiz böyle bir şey. ilaç kullanmana hiç gerek kalmıyor. Bittikten sonra biraz baş ağrısı oluyor. Bu 'şunu sildirdim, bunu sildirdim' gibi bir olay değil. Kendini çok rahat hissediyorsun.
depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılan yöntemin tam adı repetitive transcranial magnetic stimulation olup genellikle prefrontal cortex'e milisaniyelik aralıklarla güçlü elekromanyetik dalgaların gönderilmesi yoluyla çalışır. depresonu tedavi eden bir yöntem olarak rtms kalıcı(!) davranış değişikliği yaratabilir. seans sırasında halihazırda başka bir hastalığa/probleme sahip olan hastaların nöbet geçirmesi ihtimali vardır. bunun yanında tms ile yürütülen deneylerde katılımcıların başına gelen en kötü şey genellikle fazla gergin olmalarından dolayı yaşadıkları kısa süreli baygınlıklardır. dolayısıyla büyük yan etkileri olan bir yöntem değildir. beyinde kontrollü sanal lezyonlar oluşturmaya elverişli olması ile lezyon çalışmalarını ve laboratuvar hayvanlarına yapılan eziyeti sonlandırmaya (en azından azaltmaya) yardımcı olması bakımından da önemlidir. ayrıca neural hacking peşinde koşanlar için de kullanışlı olabilecek bir cihaz olup teoride bilişsel becerileri kısa süreli arttırmak için de kullanılabilir. beynin görsel alanları üzerine uygulandığında geçici olarak körlük (ekranda sunulan uyaranı tespit edememe) veya kişinin gözlerinin önünde parlak ışıklar (phosphene) görmesi gibi eğlenceli sonuçlar da elde edilebilmektedir
Son zamanlarda kullanım yaygınlığı Türkiye'de oldukça artmıştır. Kayseride psikolog olarak çalışıyorum. Tms tedavisinden yararlanan danışanlarımda iyileşme oranının daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Depresyon, panik atak, okb gibi rahatsızlıklarınız varsa kesinlikle tms tedavisi hakkında bilgi edinmelisiniz.

Transkraniyal Manyetik Stimülasyonu (TMS), elektromanyetik indüksiyon kanununa göre oluşturulmuş elektrik enerjisini manyetik enerjiye dönüştürülmesi ile elde edilen manyetik dalgaların nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde günümüzde güncel ve yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Hedef olarak seçilen rahatsızlıklardan bazıları ‘Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Fibromyalji, Depresyon, Şizofreni, Parkinson ve Alzheimer’ olarak sıralanabilir. TMS’nin bir diğer ismi ‘Transkraniyal Manyetik Uyarım (TMU)’ dır.

Kafatasının üzerinden yoğunlaştırılarak yapılan manyetik akımların cilt altı ve kafatasından zarar vermeden geçerek beyin bölgelerini uyarması ve bu doğrultuda sinir hücrelerinde aktivasyonun sağlanarak pek çok rahatsızlığın sağaltımında kullanılmasıdır. Temel çalışma prensibi, MR cihazlarındakine benzer ancak bölgesel alanda çok daha kuvvetli bir manyetik akım oluşturur.

Transkraniyal Manyetik Uyarım (TMU) beyindeki nöronları uyaran noninvazif bir yöntem olarak kullanılıyor. Hızla değişen manyetik alanlar yoluyla (elektromanyetik indüksiyon), dokularda indüklenen zayıf elekt­rik akımları uyarıma yol açıyor. Bu şekilde, ameliyata veya dıştan elektrotlara ihtiyaç olmaksızın, beyin aktivitesi tetiklenebiliyor veya modüle edilebiliyor. Beynin işleyiş tarzını haritalayan TMU yöntemi, nörolojide tanı ve araştırma açısından güçlü bir araç olarak kullanılıyor. Tekrar­lanan, Transkraniyal Manyetik Uyarım (tTMU) depresyon, kaygı bozukluğu gibi bir dizi bozukluğun tedavisinde umut vaat ediyor.

Genel olarak, tedavinin uygulanması haftada 5 seans olmak üzere, toplamda 20- 30 seans olacak şekilde, 4-6 haftalık periyotlarla başlanır. Her tedavi seansı yaklaşık bir saat sürer. Hastalığın tanısına göre değişmekle birlikte diğer tedavilere ek olarak veya tek başına kullanımı mevcuttur. Ortalama 10 ila 20 arasında ve 2-3 günde bir uygulanan seanslar bazı hastalık grupları için daha etkili bulunmuştur. Bunun dışında, ilaç tedavisinin tercih edilmediği, kullanılamadığı veya ilaç kullanımının riskli olduğu gebelik veya süt verme döneminde FDA onayı ile güvenli ve etkili kullanım alanı içerisinde olduğu pek çok bilimsel çalışma ile ispatlanmıştır.
Yaptıranların ana avrat sövdüğü yöntem.doktorlara bak hep başarılı doktor sitelerindeki yorumlara bak hep başarılı ama gerçekten yaptıranlara bak lanet okuyorlar.