bugün

Din işinde güzel para var.
iyi bir yatırım aracıdır cami.
Biz de ileriye dönük yatırım için cami mi alsak, yaptırsak acaba?
Sevap, Allah'ın evi, cennete bir tuğla da sen koy vs diye biraz da reklam ile para toplar, kamu malı arazi de bulunca camiyi bile inşaat arsa masrafı cebimizden çıkmadan bedavaya bile getirebiliriz...

inşaat ya Resulullah!
Vs.
Vs.

Sahi ya, bu cami işlerine diyanet bakmıyor mu?
Böyle rezil görüntü ve yukarıda örnek olarak verilen yorumlara "sahibinden ikinci el temiz kullanılmış Allah'ın evi" gibi yakıştırmalara neden olacak bu tür yaklaşımlara...

en acısı da ibadet yerlerinin ticari bir meta, yatırım aracı, garanti kapsamında taşınmaz mülkiyet akar gibi finans aracı olarak kullanılmasına diyanet neden el atmaz, bir çift kelâm neden etmez?

Allah'ın hakkını savunmak bizim gibi dinsiz (ki; Allah'a, tebliğ ettiği dine, yolladığı elçilere, öldükten sonra hesap gününe inanan biri olarak, bunlarla aynı dinden değilim) bizlere mi kaldı?
Borc batağindaki belediyesine hazineden 33 milyoncuk aktartmış hepsi bu değilmi mümin kardeslerim.
Camiyi değil arsasıni satmış.
Yav he he.
Mülk Allah'ın değil de belediyenin mi?
Pardon, satış ile, borca karşı camiyi devir etme ile mülk Allah'ın değil de alacaklı olanın (kim hangi kurum kuruluş olursa olsun) veya para kimde ise mülk onun mu?

Cami veya mescit, kilise ya da şapel, sinagog ve havra olsun, bir budist tapınağı da olabilir, bir Zerdüşt tapınağı da olabilir; inanç için yapılan yapılar ticari bir meta ödemeler dengesinde bir teminat, akar, taşınmaz mal olarak kullanılamaz.

Bu durum inançların yozlaşmasına neden olur.
Bırakın din inancını, insanların sosyal sorumluluklarını ve bir arada yaşama kültürünü, ahlâk ve etik değerlerinin erozyonuna neden olur.