bugün

pratikten, gerçekten habersiz olan; edindikleri teorik bilgilerle kendilerini ve bildiklerini yere göre sığdıramayan insanlardır. genelde tecrübe sahibi insanlar tarafından havaları alınır.


--spoiler--
Bir savaştan sonra, eleştiri yapanlardan biri, parmağını harita üzerinde gezdirerek Napoléon'a şöyle der: "Şuradan geçip, önce orayı alsaydınız, sonra buradan geçip şurayı da alırdınız" Napoléon güler: "Evet, oralar parmakla alınsaydı, öyle yapardım!"
--spoiler--

düzenleme: daha çok eksiyi hak ediyor bu girdi. çok var çünkü bu bahsettiğimden sözlükte, n'oldu lan kabullenemiyor musunuz varlığınızı?
ziraat müh: abi sen tenedor kullan bak ii gelir.
çiftçi:tenedor yakıyor ağacı bizim necati gullanmış o didiydi bana.
ziraat müh: abi ben 4 yıl okudum sen tenedor kullan.
çiftçi: 4 yıl okuşun bi skim öörenememişsin ne diyo sana yrraam necatinin ağaçları telef oldu.
masadaki diğer köylü:!'^+%&/(
(bkz: pratik bilgiyle mühendisi ezen çiftçi)
genelde yeni işe yeni başlayan mimar ve mühendislerde olur daha çok. 4 yıllık diploması elindedir, ha bir de bir kaç ay staj görmüşlüğü vardır, bu haliyle kalkıp yılların ustabaşına iş öğretmeye kalkar. usta başının verdiği cevap şu olur genelde ;

- evlat anladık tahsillisin ama sen o demiri okurken, biz senin okuduğun demiri büküyorduk. hiç okumakla yapmak bir olurmu ?

zaten bir mimar yada mühendis, okuldan mezun olduktan sonra bir ustabaşına iş göstermek için en az 5 yıl deneyim kazanmalıdır.
okurken birinci sınıfta staj yaptığım fabrikada başıma gelen durumdur.

"usta bu makinaların titreşimini önlemek için bu ayaklarda kullandığımız maddeleri sıklıkla yenilememiz lazım. bu şekilde yıpranmış parçalar titreşimi tam alamıyor" gibi bişey dedim ustabaşına. adam arkasını döndü gitti cevap bile vermedi. mırıltılardan anladığım " kaç para olduğunu bilmez, gelmiş buraya akıl verir. .mna goduum bunlarda mühendis olacak başımıza." gibi bişeylerdi.