bugün

Cumhuriyet tarihinin ilk modern sinema-tiyatro-konser salonları arasında yer alan Tayyare Kültür Merkezi, ünlü mimar Arif Hikmet Koyunoğlu'nun projesi doğrultusunda Tayyare Cemiyeti (Türk Hava Kurumu) tarafından yaptırılmış ve 1932 yılında hizmete açılmıştır. 1945 yılında Bursa Belediyesi tarafından satın alınan bina, uzun yıllar sinema ve hizmet binası olarak kullanılmış, 1991 yılında özgün biçimine geri döndürülmek amacıyla restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. 1995 yılında tamamlanan çalışmalar sonucunda Tayyare Kültür Merkezi adıyla hizmete sunulan bina, 700 kişilik konser-gösteri, 3 sergi, 100 kişilik toplantı salonları ile Bursa kültür yaşamında yerini almıştır. Tayyare Kültür Merkezi, sofitalı sahne sistemi, ses-ışık-projeksiyon ve sinema ile aynı anda 3 dilde çeviri yapma olanağı veren simultane sistemlerinin yanı sıra, soyunma ve dinlenme odaları-duş ve tuvaletlerden oluşan kulis, seminer ve toplantı odaları, teknik odalar, fuaye ve kokteyl salonu ile çok amaçlı kullanımlara yönelik olarak hizmet vermektedir

alıntıdır..
kaynak bursadakultur.com
bursa ya gelen kültürel etkinliklerin bursa da ki ilk gösterim yeridir. bir nevi bursa da sanatın kalbinin attığı yegane yerdir...
22 eylül sagopa kajmer bursa konserinin olacağı yer. merakla bekleniyor.
şu sıralar modern hat ayrıca eski eserler ve müzeler adlı iki ayrı sergiye ev sahibi olmakta. şu güzel bahar aylarında yapılacak güzel bir aktivite bence.
karikatür sergisinde beğendiğim bir kaçından bahsetmek isterim:
buraya sıçılmaz diye bir karikatür var. işte bu karikatürü uludağ sözlük yazarlarına armağan ediyorum. burayı pisletmeyenleri tenzih ederim. güzel bir karikatürdür. sonuçta uludağsözlükte bir gün tarihi değerlerimiz arasına girebilir!

titanic in o beğendiğimiz görüntülerden birisine benzeyen bir sahne var karikatürlerden birinde. hani şu kız kollarını açmış çocukta arkasından onunla birlikte rüzgarı dinliyorlar ya hani işte o sahne! heykel adamın önüne geçmiş kadın vardı bu karikatürde, ne anlatmaya çalışıyor anlamadım ama gene de beğendim. anladın sen onu. kum saatinin üst bölmesinde yer alan tarihi eserlerin alt tarafına doğru aktıkça kumlaşması da ince bir estetikle güzel bir dokundurma olmuştu bence. kısacası gidin izleyin!