bugün

öğretmenlik mesleğine giriş hocamızın söylediğine göre, tarihte yalnızca fatih sultan mehmet'in ve mustafa kemal atatürk'ün eğitim müfredatına konu olarak koydurduğu, bilinmesi erdem, uygulanması gereklilik, uyulmaması da aleni ayılık olan husus.
türk milletinde pek bulunmayan adaptır. zira bizimkiler hep aynı anda konuşur ve mevzu kavgaya döner direk.
tartışma iki karşıt görüşün birbirlerine fikirlerini anlatması ile oluşan ama genelde kavga olarak nitelendirilen ve düşünce empozesi olarak algılanan yanlış anlamlara gebelikten kurtulamayacak gelişimdir. gelişim olmasını nedeni ise farklı düşünceleri bünyesine almak isteyen insan için hazine teşkil etmesinden ileri gelir. her şeyin bir adabı, usulü olduğu gibi tartışmanın usulü de hakaret boyutlarına ulaşmadan edepli şekilde olmasıdır.
thank you for smoking filminin izlenilmesi tavsiye edilir.
herkesin hakkında bahsettiği, keşke olsa dediği fakat uygulamaya gelince nedense aklına bile gelmeyen adap.
sözlükte hayat bulması için kısa şortlu birçok yazara fırınlarca ekmek yedirmeyi gerektiren yordamdır. zira bunu başarmak için slogan atmaktan, inançtan öteye gitmeyen doğrulardan, faşizanlıktan, linç hevesinden vazgeçmek gerekir. annelerinin, babalarının, amcalarının, sempatik bulunan siyasetçilerinin sözlerini ezberden tekrarlamaktan vazgeçmek gerekir.

böyle olmazsa bunun adı didişme olur ki, olan da budur.
gencligimizde bulunmayan kurallar butunudur maalesef. altinda yatan temel neden ise, amacin tartisirken karsidakiyle fikir alisverisi yapmak degil, fikri karsidakine kabul ettirme ya da karsit fikrin mutlak yanlis olarak nitelendirilmesini istemektir.
tartışma adabı konu ile uzaktan yakından alakası olmayan salaklara da söz hakkı verir. salaklık daha hızlı yayılan bir hastalık olduğundan tartışmanın seviyesi de ortalama salağın seviyesine inecektir, artık o tartışmadan hayır da gelmez. anlatılanları anlamasa da oturup onu dinlemek zorunda kalırsınız ne acı.