bugün
- chp'lilerin gavs'dan tövbe alması10
- gavs'ın faziletleri19
- zıpla zıpla zıplamayan tayyip11
- anın görüntüsü13
- en son ne yediniz15
- atatürk'ün papanın iznik ziyaretine izin vermemesi21
- diyanet'in kuran kursunda 17 çocuğa tecavüz33
- 1.50 boyundaki kızın 1.90 erkek istemesi24
- küresel10
- cin8
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri23
- ulunun en tatlı 5 kızı15
- beyaz eşya dükkanında çalışan kız13
- insan olmaya ceyrek kala14
- tütsülenmiş yiyecekler8
- furkan bölükbaşı15
- v a m p i r o v10
- müzik öğretmeninin çocukları istismar etmesi21
- 21-22 mayıs 2025 aykolik masklavi istanbul zirvesi26
- vatan haini nasıl olur16
- ak parti anketlerde önde16
- yarın denize girecek olmam8
- gençler namaz var mı9
- erkek erkeğe aşk8
- iş kadını ile sevgili olur musunuz18
- kameranın icadından sonra dini mucizelerin durması9
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl14
- yarın vurduracak olmam8
- çalınan kol saatinin chp binasında bulunması12
- imamoğlu çalmamıştır diyebiliyor musunuz11
- limonlu makarna8
- dinsiz diye bir insanı sevmemek8
- boğaziçi üniversitesinde yaşasın şeriat sloganı10
- işsizler tüm gün ne yapıyor sorunsalı9
- 30 yaşına gelip hala düzen kuramamak8
- özledim mesajı19
- öğretmenlerin aldığı maaş helal mi sorunsalı12
- sen yokken tadı tuzu yok sözlüğün9
- köpekler toplandığında sokaklarda geyik göreceğiz8
- kürtçenin resmi dil olmasını istiyoruz8
- üniversiteyi bitirmek10
- sanatçılar terörsüz türkiye istemiyor mu11
- 15 mayıs 2025 özgür özel habertürk canlı yayını8
- profilinde aslan kaplan fotosu olan insan8
- sürekli filistinden bahsedilmesi8
- karınız sizi aldatsa ne yaparsınız12
- ama kent uzlaşısı8
- 15 mayıs 2025 ankara depremi8
kutsamak, kutsanmış, mübarek anlamlarına gelen sözcük.
islam'da, allah'ı yaratılmışların niteliklerinden tenzih etme anlamına gelen terim.
yaşlı annelerce tasdik etmekle karıştırılabilir. mesela, az önce eğlence olsun diye annemin önünde diz çöküp "beni şovalye ilan et" dedim. birkaç defa başıma dokunarak tamam evladım tasdikledim seni diyerek beni gülmekten yerlere yıkmıştır.
kutsama anlamına gelir.
ululama.
ululama.
işaretinin anlamını deneyim yoluyla öğrendiğim kelime. (ne kadar da lockeçu bir erkek)
görsel
hristiyanlıkta takdis işareti görselde görüldüğü üzere, baş parmağın ve yüzük parmağının birleştirilmesi ile oluşan bir işaret.
aya triada kilisesini görmeye gittiğim vakit, holde bulunan bir resimde(yukarıdaki görsel örnek teşkil etsin diye internetten alındı) görselde görmüş olduğunuz el işareti dikkatimi çekti. "bu da ne ki acaba?" diye düşünüp, elimle resmin karşısında bu işareti yaptım. bu işareti yapmaya çalışırken, çok kısa bir süre sonra oranın görevlisi yanıma geldi ve "siz bu işareti yapamazsınız, günah." dedi. şaşırdım kaldım haliyle, sebebi neydi ki? diye düşünürken, görevliye sordum. neden ki? diye. bu işareti yalnızca papazlar ve azizler yapabilir, sıradan insanlar yapamaz gibi bir cevapla karşılık verdi bana. Anlıyorum, diye karşılık verdim ben de. holde de bir tek ben varım. ben geldim diye görevli geldi, gitmemi bekliyor haliyle. bir müddet daha holde bakındıktan sonra çıkmaya karar verdim. çıkmadan önce bu işaretin ne anlama geldiğini sorayım bari dedim. sordum, peki bu işaret ne anlama geliyor? görevli de, takdis anlamına geliyor cevabını verdi. takdis? kelimenin anlamını bilmiyorum, neyse bozuntuya vermeyeyim bari dedim ve iyi günler deyip çıktım oradan. sonrasında türkçe sözlükten hemen anlamına baktım. ve evet, takdis kelimesi kutsama anlamına geliyormuş. sonrasında ise iç sesim, hıııı demek o yüzdeeen, dedi.
ve deneyim yolu ile takdis kelimesinin anlamını ve işaretini öğrendim. teşekkürler locke.
görsel
hristiyanlıkta takdis işareti görselde görüldüğü üzere, baş parmağın ve yüzük parmağının birleştirilmesi ile oluşan bir işaret.
aya triada kilisesini görmeye gittiğim vakit, holde bulunan bir resimde(yukarıdaki görsel örnek teşkil etsin diye internetten alındı) görselde görmüş olduğunuz el işareti dikkatimi çekti. "bu da ne ki acaba?" diye düşünüp, elimle resmin karşısında bu işareti yaptım. bu işareti yapmaya çalışırken, çok kısa bir süre sonra oranın görevlisi yanıma geldi ve "siz bu işareti yapamazsınız, günah." dedi. şaşırdım kaldım haliyle, sebebi neydi ki? diye düşünürken, görevliye sordum. neden ki? diye. bu işareti yalnızca papazlar ve azizler yapabilir, sıradan insanlar yapamaz gibi bir cevapla karşılık verdi bana. Anlıyorum, diye karşılık verdim ben de. holde de bir tek ben varım. ben geldim diye görevli geldi, gitmemi bekliyor haliyle. bir müddet daha holde bakındıktan sonra çıkmaya karar verdim. çıkmadan önce bu işaretin ne anlama geldiğini sorayım bari dedim. sordum, peki bu işaret ne anlama geliyor? görevli de, takdis anlamına geliyor cevabını verdi. takdis? kelimenin anlamını bilmiyorum, neyse bozuntuya vermeyeyim bari dedim ve iyi günler deyip çıktım oradan. sonrasında türkçe sözlükten hemen anlamına baktım. ve evet, takdis kelimesi kutsama anlamına geliyormuş. sonrasında ise iç sesim, hıııı demek o yüzdeeen, dedi.
ve deneyim yolu ile takdis kelimesinin anlamını ve işaretini öğrendim. teşekkürler locke.
takdis / takdîs / تقدیس / تَقْد۪يسْ
Mukaddes tanıma.
Büyük hürmet göstermek. Mukaddes bilmek.
Cenab-ı Hakk'ın kusursuz, pâk ve her hususta noksansız olduğunu bildirmek, söylemek ve Allah'a (C.C.) şükretmek.
Kutsamak, Allah'ın her türlü eksiklik ve çirkinlikten yüce olduğunu ilân etme.
Kutsama, ululama. (Arapça)
Kusursuz bulma.
Mukaddes tanıma.
Büyük hürmet göstermek. Mukaddes bilmek.
Cenab-ı Hakk'ın kusursuz, pâk ve her hususta noksansız olduğunu bildirmek, söylemek ve Allah'a (C.C.) şükretmek.
Kutsamak, Allah'ın her türlü eksiklik ve çirkinlikten yüce olduğunu ilân etme.
Kutsama, ululama. (Arapça)
Kusursuz bulma.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar