bugün

Kesinlikle degildir. Surekli mutsuz olan kisi kendi ektigini bicmektedir, mutsuz olmanin cezasi mutsuzluktur!
mutsuzluğu tetikleyen şeyler bu nankörlükte baş rol oynar aslında. mutsuzluk onların kılıfıdır.
daha fazla eşya, ev, araba, para dünya adına insanı dünyaya sıkı sıkıya bağlayan ne varsa yokluğu insanı mutsuz eder. sebebi insanın körü körüne dünyayı tercih etmesidir bana kalırsa. ya da küçük şeylerle mutlu olmayı başaramamasıdır. küçük şeyler dediğime bakmayın.
kaçımız sabah uyandığında hala görebildiği için şükrediyor?
belden aşağısını hissedebildiği için?
parmaklarını teker teker kontrol edebildiği için?
afedersiniz ihtiyacını rahatça görebildiği için?
duyabildiği için?
alkol, uyuşturucu vs. batağına iter insanı önemli olan sorunu bulmaktır sorun yoksa büyük olasılıkla depresyondasınız.
(bkz: anti depresan)
nankörlük değildir, çünkü insanın sürekli mutsuz olması gibi bir durum olamaz. insanın duygu dünyası dinamiktir. mutlu olur, mutsuz olur, birine öfkelenir, başkasına merhamet eder, ötekini sever, berikine kin besler. kıskanır, gurur duyar, onur duyar, aşık olur, nefret eder. sadece bir duygu varolamaz. insanın da tabiatın da yaradılışına terstir bu. çünkü herkesin dostu, eşi, akrabası ya da en azından sevecek birileri vardır. aynı zamanda nefret duyacak düşmanı da vardır. kıskanacak, imrenecek biri vardır. tiksinti duyacak, rahatız olacak biri vardır. bunlar bir insan da olabilir, bir eşya da. tabiattaki çeşitlilik ve hareket, insanın duygu dünyasında da vardır.

fakat insan dünyasını duygularına göre yönlendirebilir. yani bir duyguyu merkeze alabilir. başka duygularını öteleyebilir, sindirebilir ve hatta öldürebilir.