bugün

internetten hastalık arama hastalığı.
tanımı koyulmasa bile böyle çok insan tanıdığımı, hatta eskiden sürekli internetten hastalık aradığımı belirtmek isterim. daha 16 yaşında iki kez kalp krizi bir kez beyin kanaması bir kez fe apandisit için doktora gittiğimi hatırlıyorum geçen senelerde. ama azimli ve iradeli bir insan olduğum için bıraktım hatta yaklaşık 1,5 senedir doğru düzgün doktora gitmedim.

görmezden gelebilmek ve ölüm korkusunu yenebilmek aslında tüm olay. ama beyine söz geçirmek her halükarda çok zor. bizzat kendim de üst seviyede temizlik hastasıyım, ordan biliyorum. *
takıntılı bir insanda zaten tek tür takıntı olmaz genelde, çünkü ellerini önünde kavuşturarak gezen bir insan baş ağrısını görmezden gelmek yerine çok büyük anlamlar yükleyebiliyor.

bir seviyeden sonra size ne ilaçlar ne de doktor yardım edebiliyor, hatta doktorlara inancınızı yitiriyorsunuz, psikolojik hastalıklar hepsinden zor demiyorum ancak hepsinden karmaşık olduğu kesin.
bende de var bu. kötü bir durum olduğu kesin.

http://www.ntv.com.tr/sag...ia,i-0XIx0DC0SD2gq84nK5HQ
hastalık arama hastalığı olarak da tanımlanan modern bir sağlık sorunudur.

görsel

Eurostat’in geçen yıl yaptığı araştırma da Avrupa’da 16-74 yaş arası kişilerin yarıdan fazlasının tedavi için ilk önce internete danıştığını ortaya koyuyor. Basit yaralanma, sızı ya da sağlıklı beslenme için ipuçları… insanlar derhal “Doktor Google”a başvuruyor!

“Son 3 ayda online tıbbi bilgi aradınız mı?”.. Bu soruya evet diyenlerin oranında Finlandiya yüzde 80’le başı çekiyor. Hemen ardında Hollanda ve Danimarka var. “Hayır” diyenlerin oranı ise Romanya ve Bulgaristan’da zirve yapıyor.

Google’dan edindiği “malumat”la hastaneye koşanlar, gerçek doktorların teşhis ve tedavi yöntemlerini beğenmiyor, onlara “tıp” öğretmeye kalkıyor! Siberkondrianın çok yaygın olduğu Hindistan’da Dr. Sharath Reddy, her gün gördüğü 20 hastadan iki ya da üçünün “internet kurbanı” olduğunu belirtiyor. Ve özellikle yeni çocuk sahibi çiftlerin “pimpirikli” olduğundan, bebeğe konan teşhisle yetinmeyip mutlaka Google’da arama yaptıklarından söz ediyor.

(bkz: https://www.gazetepencere.com/secim-kondria/)

her yerde "true" ya rastlıyorum. adam burası ile yaşıt mıdır nedir?