bugün

--spoiler--
10 Mayıs 1996'da Çiller'in başbakanlıktan ayrılmadan önce örtülü ödenekten 500 milyar lira çektiği açıklandı. DYP lideri bunu kabul etti. Yılmaz, Çiller'in örtülü ödenekten "cüz'i miktar" devrettiğini, bu parayı yurtiçinde kullandığını açıkladı.

Çiller'in bu paradan 5.5 milyar lirayı Selçuk Parsadan adlı bir dolandırıcıya kaptırdığı iddia edildi. Çiller ise "devlet sırrı" olduğu için konu hakkında açıklama yapmayacağını söyledi. 19 Haziran 1996'da DYP lideri hakkında verilen örtülü ödenek önergesi RP'nin DYP'yi desteklemesiyle reddedildi.

Kamuoyunda "örtülü ödenek skandalı" olarak anılan olay şöyle gelişti: Selçuk Parsadan, 1995 yılında kendisini eski Kara Kuvvetleri Komutanı Necdet Öztorun diye tanıtıp, ''Ben emekli subayları örgütleyip seçimlerde DYP'ye çalışacağım. Ancak bunun için bana 5,5 milyar lira lazım'' diyerek Çiller'i dolandırdı. Daha sonra yargıya intikal eden olaydan aklanan DYP Genel Başkanı Tansu Çiller hakkında, ANAP istanbul eski Milletvekili Halit Dumankaya ile 71 ANAP milletvekili tarafından bir önerge verildi.

Çiller, önerge metninde ''Başbakanlık Örtülü ödeneğini 1050 Sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanununun 77'nci Maddesine aykırı şekilde harcamak suretiyle, Hazineyi zarara uğratarak, görevlerini kötüye kullandıkları ve bu eylemlerinin TCK'nun 240'ıncı maddesine aykırı davranmakla'' suçlanıyordu.

DYP Lideri Tansu Çiller, yargı aşamasında aklandığı örtülü ödenekle ilgili iddialar konusunda Yüce Divan'a gönderilmek istenmesinin, Anayasa'nın ''Hiçbir karar yargı kararları üzerinde olamaz'' yolundaki hükmünün açık bir ihlalini oluşturduğunu söyleyerek tepkisi dile getirdi. Çiller'in savunması Soruşturma Komisyonu üyelerini ikna edemedi. MHP, DSP ve ANAP'lı üyeler, Parsadan kararındaki ifadenin 'Delil yetersizliği' anlamına geldiğini belirterek, Çiller'in savunmasını doyurucu bulmadılar. Çiller'i başbakanlığı döneminde kandırarak örtülü ödenekten 5,5 milyar lira alan Selçuk Parsadan, Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak ağır para ve hapis cezasına çarptırılmıştı.

Meclis Genel Kurulu'nda Örtülü Ödenek Dosyası için yapılan oylamaya 312 milletvekili katıldı. 145 milletvekili Çiller'in Yüce Divan'a gitmesi yönünde oy kullanırken, 123 milletvekili ret oyu verdi. 44 milletvekili ise çekimser kaldı. Kabul oylarının retlerden fazla olmasına rağmen Çiller'in Yüce Divan'da yargılanabilmesi için gerekli 276 oya ulaşılamadı ve DYP Genel Başkanı "Örtülü Ödenek Dosyası"ndan aklandı.
--spoiler--
a v a r e gibi dolaşması ile akıllara kazınan olaydır.