bugün

ne kadar gaza getiren, iç geçirten, cazibeli bir isimmiş yarabbi, hemen hemen her şehirde bu isimde bir mekan bulunmaktadır.
özgünlüğünü bu kadar kaybetmiş, bu kadar ortalık malı olmuş bir mekan adı daha yoktur sanırım. nereye gitseniz, "hadi bu akşam dışarı çıkalım" dediğinizde "tamam abi saklıkent diye bi mekan var oraya götüreyim seni... " diyen birileri çıkar. lan bu düdük kadar şehirde de mi bir saklıkent var diye şaşırır insan, gülümser. muhtemelen gidilen yer ya adına yakışmayacak derecede pahalı kokoş bir pub ya da gizemini haketmeyecek derecede salaş bakkal büyüklüğünde bir mekandır. çok nadiren orta büyüklükte ve tarzı olan bir saklıkente rastlanır. diğerlerine gidince insanların ağzından çıkan "saklı... " kelimesi bile rahatsız eder. "saklı... " diye konuşmaya başlayan birine kafa göz dalma dürtüsü uyandırır.

(bkz: anadolu dan izlenimler)
Ses sistemi ya da içerinin darlığının değil de anılarımızın güzelleştirdiği Ankara'nın (çoğunlukla rock ve metal)konser mekanı..Seviyoruz saklı'yı..
gerçekten gidilip gezilmesi gereken bir yer o buz gibi sudan geçmek bile adrenalin salgılamaya yeter daha sonra dev kayaların arasından yürümeye başlarsınız ayrıca girişteki restoranda oturup o güzel doğada yemeğinizide yiyebilirsiniz,mutlaka birdaha uğrayacağım güzel yer.
1981 yılında bir çoban tarafından keşvedildigi bilinmektedir.turkiyenin 18 km. ile en uzun kanyonudur.yüksekligi yer yer 700 mt. ye kadar cıkmaktadır.ilk yıllarında şahsa aittir fakat kültür bakanlıgına gecmistir ve 2008 yılı itibari ile 3.5 lira giris parası ödemek zorundayızdır.
cıkan kaynak suyu karaçay nehrini olusturur ve kaynak suyu asırı derecede sodalıdır.
ingilizlere info verirken avrupanın en uzun kanyonu olarak verdiğim bilgiden sonra,biz suanda asyadayız denilmesiyle göt oldugum yer.
kanyonların en tatlısı, suların en soğuğu.
önce gözleme, sonra alabalık-rakı, sonra buz gibi suda yürümek.
evet bi daha yapmak gerek, bi daha.
dar yollardan gidilerek ulaşılan, doğa harikası kanyon.
saklı olan kentdir.
antalya'da kayak merkezi. bisikletle buradan inmesi mükemmel oluyor.

not: öncesinde bisikletle çıkmak gerekiyor ki akıllara zarar.
ahan da dün fethiye saklıkent te çektiğim resimler. kesinlikle tavsiye ederim. yaklaşık yarım saat yürüyüp sonunda ki şelale de yıkanmayı unutmayın.
http://galeri.uludagsozluk.com/g/sakl%C4%B1kent/
http://galeri.uludagsozlu.../r/sakl%C4%B1kent-313803/
dar bir boğaza geldikten sonra, yolun sonuna geldiğimi zannederek geri döndüğüm, fetiye'de bulunan kanyon. Asıl macera, o dar boğazı geçtikten sonra başlıyormuş, bilemedik.

Karda kışta nerden akla geldiği de bilinmez.
fethiyede bulunan kanyon. içeri giriş cuzzi bir ücrete tabidir. kanyonun kenarına yapılmış bir yoldan ilerlenir belli bir kısmına kadar . yol bittiğinde ise ufak bir akarsuyu aştığınız taktirde karyonun ileri kısımlarına kadar gidilebilirki tavsiye edilir. harika taşlarla örülü kanyonun üzerinde taşlara yazılmış ali ayşeyi seviyor tarzı yazılarada ulaşılabilirsiniz.
bursada dağ yolunda güzel manzarası olan bi cafe. hemen hemen her şehirde cafe dükkan site gibi yerlere bu isim verilir.
fethiye ile kaş yakınlarındaki müthiş bir deneyim yaşatan kanyon.

giriş ücreti 6 tl, öğrencilere eğer kanıtlayabilirlerse 3 tl dir. gidişte deniz ayakkabısı ve şortla gidilmesi gerekir. yoksa hiçbirşey göremeden geri dönmek zorunda kalabilirsiniz. ama deniz ayakkabınız yoksa üzülmeyin, hemen girişinde kara lastik ayakkabılar 3 tl ye kiralanmaktadır ki mutlaka tavsiye edilir.

asla terlikle girmeyi düsünmeyin. yanınızda çocuk varsa da eğer bebek değilse zorlanmadan gezebilirsiniz.

ülkemde neler varmış da haberimiz yokmuş demek için bile yolunuz oralara düşerse mutlaka uğrayın.

bir de mümkünse öğleden sonra sıcak etkisini yitirince giriş yapın. dönüşte havanın kararacağı saati iyi hesaplayın.
Muhteşem ötesi ve devasa kanyon. Belirtildiği gibi deniz ayakkabısı giyerseniz iyi olur zira yer zemini biraz ayak tabanlarınıza batıyor. Devasa olduğu kadar da çok uzundur, sonunu görmek için arkadaşlar ile inat ettik ama belli bir yere kadar gidebildik. Esnaflardan bir şeyler almanızı tavsiye etmem çünkü fiyatlar çok uçuk. Akan su buz gibidir pek fazla durma imkanınız olmuyor. Birde çamur ile duvarlara adınızı yazma geleneği var.
antalya'da bey dağlarında bulunan kayak merkezi.
Fethiye-Kaş sınırında bulunan dünya çapında kanyon aynı zamanda. buz gibi suyu, ilgi çekici yürüyüş yolu ve çay üzerinde ki keyif yerleri ile efsanedir.
ozellikle bahar aylarında gidilmesi gereken yer su seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar güzel oluyor agustos eylül aylarinda pek tavsiye edilmez ayrica mümkünse yanınıza bir şey almadan gidin yoksa telefon cüzdan foto makinesi telef olabilir.
güzel bir alabalık ziyafetinden sonra suyun büyüleyici sesiyle birde güzel uyku çekeceğiniz mekan.
(bkz: Saklıkent kanyonu)
fethiye'de bulunan bir doğa harikası. buraya giden yollar virajlı ve bozuk olsa dahi bir gün yolunuz buraya düşerse asla geri dönmeyi düşünmeyin. çünkü göreceğiniz manzaranın o yolda çektiğiniz her türlü zorluğa değeceğini göreceksiniz.
antalya’da Bulunan kayak merkezidir.
ilkbaharda giderseniz kanyondaki su belinize kadar çıkıyor ve o zaman kanyonda ilerlere gitmek çok daha zevkli oluyor. şimdi su çok az.
görsel