bugün

(bkz: provokasyon)
askerin 70 lerde 80 lerde yaptığı faşist darbede uyguladığı işkenceler sonucunda bir fikri silahlı güce dönüştürmüştür.
2011 yılındaki asker ile çok farklıdır.
pkk lı gerilla diye bir şey yoktur. çünkü gerilla kendi hakkı için kendi halkını öldürene denmez. onlara sadece terörist ve benzeri yavşamsı sözler kullanıla bilir.

tabi içlerinde büyük bir kısmı kandırılmış olabilir bunun devlet eliylede yapılması normaldir fakat kendi kardeşine bile bile kurşun sıkmak için nasıl bir beyin yıkaması yaptırılır.

tc askeri kelimesi ise bir hakarettir. Asker hepmizin askeri, asker kurumunu bu şekilde yıpratıp zayıflatmakta o kurumun içindeki despotların kollarına yaptırdığı işdir.

türkiye cumhuriyeti vatandaşı her kes eşit haklara sahiptir ve askerlik bu halkın özüdür.
sap ve samanı ayrıştıramamanın verdiği yarı aptallık ile yapılacak bir tespit olmuş bu. binlerce pkk' yı masum gösteren başlıklardan biri yine. madem kardeştiler beşikteki bebeklerden ne istediler? dağdaki ayılarla * asil askerimin ismini yan yana yazmak bile benim orduma haksızlık.
terör örgütü üyelerini şirin göstermek için zorlama ile uydurulmuş karşılaştırmadır.

gerilla küçük gruplar halinde stratejik hedeflere yönelik saldırılar ve geri çekilmeler yapan düzensiz silahlı gruplardır. ispanyolca'dan geldiği düşünüldüğünde aslında basit anlamda çete olarak da adlandırılabilir. türkçe çete demekten yine daha sempatik bir hali olduğu düşünüldüğünden gerilla kelimesi kullanılır.

teröristler ise terörizm eylemini gerçekleştirenlerdir. yine stratejik hedeflere saldırılar ve geri çekilmeler yaparlar ancak bunun dışında topluma korku salma amacıyla veya başka amaçlarla silahsız sivillere ve askeri önem arzetmeyen hedeflere de saldırılar düzenlerler, başka kanun dışı etkinliklerde de bulunurlar. terör örgütü köy basar, toplu taşıtlara ve kalabalık ortamlara bombalama eylemi yapar, adam kaçırır, fidye ister, silah kaçakçılığı yapar, uyuşturucu kaçakçılığı yapar ve bir çok başka kanunsuz eylemde bulunur.

70'lerde 80'lerde şöyle olmuştur böyle olmuştur diye terörizme destek çıkmak da mantıklı bir davranış değildir. o dönemlerde hukuk dışı olaylar sadece bir kesimi değil toplumun genelini de etkilemiştir. günümüzde de durumun stabil olduğu, demokratik ve hukuki yolların açık olduğu, ülkede gelir dağılımı açısından adaletsizlik olsa da kültürel bir fırsat eşitsizliği olmadığı gerçektir. nedensiz kalmış terör örgütünün kendine yeni sebepler bulma çabasında olduğu da gözlemlenmektedir.