bugün

türkiye de haberleşme işlemleri üzerinden alınan vergidir. kdv matrahına dahil değildir.
zart vergisi, zırt vergisi türünden bir vergi çeşidi.
(bkz: vergi soygunu).
iletişimi bile lüks olarak gören devletimizin vatandaşı hortumlama yöntemlerinden biri.
aklımıza olası bir düşünce vergisini getiren vergi.
düşündüm de, ne kadar ödemem lazım şimdi ¿
1999 senesinde rahmetli ecevit'in kurduğu koalisyon hükümeti tarafından deprem vergisi adında devlete ve afetzedelere yardım amaçlı alınmaya başlanmışken, birden kalıcı hale getirilerek vatandaşın haberleşme ögürlüğünü %25 oranında kısıtlamaya yönelik olduğunu düşündüğüm eylemdir.

Devlet yapacağını yapmış bir türlü rayına oturtulamayan ekonomi istanbul'dan gelen köprü paraları ve bu tarz vergiler sayesinde ayakta tutulmaya çalışılmaktadır.

Dünya ile karşılaştırıldığında gayrı safı milli hasıla bazında çoğu üçüncü dünya ülkesinin altında seyreder iken, vergilerin yüksekliği babında en büyük bilinen devletler ile yarışmaktayızdır.

Türk'ün dayanabilme gücünün sınırlarını bilmek isteyenler Atatürk döneminde sıfırdan ülke yaratıp dış borcunu da günü gününe ödeyip bitiren bir Türkiye ile bugünun yerlerde sürünen ekonomisi ile sırtına yüklenen bu tarz vergiler ile yaşamasını öğrenip hala daha yaşamını sürdüren insanlara bakmaları yeterli olacaktır.
%25 olan imansız vergi. buna bide %18 katma değer vergisi ve %5 harç parası eklenince ortaya %48 vergi çıkıyor. 10 ytl'lik bir faturanın 4.8 ytl'si haraç olarak alınıyor. umarım yakında ucuza haberleşecez. teknolojiden faydalanmak bu kadar kötü olmamalı.
özel bir iletişimde ßulunmayan insanlardan da alınan vergi türüdür...
gelir vergisi ve kurumlar vergisi matrahı hesaplamalarında kanunen kabul edilmeyen gider sayılan vergidir.
devletin halkını soyduğunu gösteren vergidir.telefon denilen zımbırtı çıkalı yıllar oldu hala ,özel lan bu lüks lüks!! adı altında maliye bakanlığının bütçesini kotarmaya çalışıyorlar.ayrıca bu vergi konusunda dünyada birinciyiz.sonra recep hocam tv'ye çıkıp" peh biz geldikten sonra enflasyon neyin düzeldi." diyor.yaw kardeşim bu özel iletişim vergisi 99 depreminde, nedensel olaylar yüzünden dönemsel çıkarılmış bir vergi.sen bunu kaldırmayıp hala, ülke ekonomisi makro anlamda iyiye gidiyor, dersen olmaz.senden önceki hükümette bunca zaman aynı vergi yükünü halkının sırtına atsaydı, onlarda bazı düzeltmeler yaşatabilirdi.mikro bazda emekli memur hasan amca özel anlamda düdüklenirken, bilmem kaç milyar maaşlı vekil adı lazım değil bey rahat rahat ödesin.
internet erişimi için yüzde 15 ten yüzde 5 e düşürülmüştür kısa bir zaman önce.
adı üzerinde 'özel iletişim' vergisi. ama kardeşim sen beni dinliyorsun, nerede kaldı iletişimin özelliği diyerek bu gayri yasal verginin adının genel iletişim vergisine dönüştürülmesi gerekmektedir.