bugün

1.5 yıllık arabamın (Renault Fluence) boyası son 2 ayda delik deşik oldu. Otomobillerin üzerindeki boya kalınlığını o kadar düşürmüşler ki, o kadar olur. Yıllardır Şahin, Doğan, Toros'ların kapkalın boyalarına asit döksen bozulmaz; ama son yıllarda yapılan otomobillerin tamamında neredeyse astar kalınlığında boya var. Kuş pislikleri anında eritip boyayı deliyor. (Yıllardır otomobil kullanıyorum; yıllardır kuşlar otomobilleri pisler; ama ben bu hızla delinen bir boya görmedim.) bakınız: http://galeri.uludagsozlu...mobil-boyas%C4%B1-259272/
Boya delik deşik olunca Renault Servise gittim. işte servis serüvenim:

BENiM SORUM: boyalar neden dökülmüş?
- kuş pisliği...

BEN: ama ben yıllardır otomobil sahibiyim; kuş pisliklerine çok dikkat ederim; titizlenirim; hiç bu kadar hizla boyasi bozulan otomobil görmedim. ne olacak şimdi?

- boya yaptıracaksınız; ya da boya koruma. bir boya koruma var 250 - diğeri 700 tl. 250 liralık olanı tavsiye etmem.

BEN: peki boya koruma bu delikleri kapatacak mı?

- hayır...

BEN: ya, sana da boyanın bu kadar hızla bozulup delinmesi garip gelmiyor mu?

- evet! ama bu boyanin kalitesinden kaynaklanıyormuş...

BEN: nasıl yani; çabucak delinen boya nasıl kaliteli olur? bu söylediğin seni ikna ediyor mu peki?

- ..........
Otomobilin boyasını korumak istiyorsanız boyanızı elleyin diyorlar:
http://www.sehriistanbul....acinizi-elleyin-h777.html
Genelde, elinizi aracınızın boyası üzerinde gezdirdiğinizde yüzeye yapışmış atıklarla dolu bir yüzeyle karşılaşırsınız. Bu pürüzler yüzeye yapışmış çevresel atıklardır ve temizlenmezlerse zamanla boyanızın yıpranmasına neden olur.
otomotiv boyası ve oto tamir boyası olarak iki ana gruba ayrılabilecek boyalardır. otomotiv boyası (bazen kısaca o.e.m. boyaları olarak da anılır) , otomobilin imalatı esnasında boyanmasında kullanılır. oto tamir boyası, sonraki aşamalarda yeniden boyama işlemlerinde kullanılır.