bugün

kesinlikle yanlış olan durumdur. Osmanlı imparatoru padişahlarını ve halkını farklı bir millet gibi algılamak kesin ve net bir şekilde ahmaklıktır. Türk milliyetçisi olmak aynı zamanda osmanlı milliyetçisi'de olmaktır. tabi milliyetçi olmayı dinci olmakla karıştırmamak lazım.
siyahla beyaz kadar benim için ayrıdır buraya yazmakla olmaz kısacası ayrıdır.
bazı kafatascıların "padişahların anası başka milletlerdendi yeaa" diye serzenişte bulunacağı başlık.
ikisi çok ayrı şeylerdir.
doğrudur. çünkü osmanlı bir din devletidir.
kısmen doğru kısmen yanlıştır.

nihal atsız osmanlı dönemindeki islamcılıkla iligli olarak o günün kutsal davasıdır, bugün de türkçülük bu kutsal davadır demiştir.

yani o gün osmanlı milliyetçiliği doğal olarak o günün türk milliyetçiliğiydi. (osmanlı'nın türk devleti olduğunu hatırlatalım burada)

yanlış olan kısmı ismi ise bugün osmanlıcılıktan bahsetmek içinde art niyet barındırıyordur büyük ihtimalle. osmanlı tarihte kaldı. tarihimizi inkar etmeden bugünkü türkiyede modenr türk milliyetçiliği doğru olandır.
türk milliyetçiliğini ırkçılık olarak algılayan küçük beyinlilerin yaptığıdır. osmanlı, türk islam ülküsü temellerini atmış, bu da arapları çıldırtmıştır.
Osmanlı milliyetçiliği ile türk milliyetçiliği arasında derin bir fark yoktur. Her ikisininde kullanılan motifler imgeler birbirlerine çok benzer. Asıl fark asıl uçurum ataturk milliyetciligi ile bu ikisi arasındadır.
osmanlı'nın bir türk devleti olduğu tartışılmaz ama özellikle yavuz sultan selim döneminde 200.000 türkmen alevininin katledilmesiyle türk milliyetçiliğini ayırmak mümkün. zira kürt sünilerine dokunulmamıştır dönem içerisinde. siyasi ideolojisi ümmetçi olan güruh her zaman türk milliyetçiliğine zarar vermiştir hala da vermektedir.
devlet-i aliyye-i osmaniyye "Kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimi" böyle bir tanımın içinde bir milletin, ülkesinin çıkarlarını ön planda tutması ve kültürünü benimsemesi doğal bir durumdur. fakat; "bünyesinde farklı etnik köken ve kültürden toplanmış, 64 milleti barındırmış" bir yapıyı sadece ve inatla her açıdan "türk" olarak yorumluyorsanız ve öyle olduğunu düşünüyorsanız, işte o zaman sahiplendiğiniz kavramın adı ve rengi de değişir. ona milliyetçilik değil ırkçılık denir.
sadece osmanlı soyu baz alınarak, imparatorluk bünyesindeki tüm halkalara genellemeden yapılması milliyetçiliğe bakılmalıdır. şöyle ki bir devleti kuran ana bir kitle vardır ve osmanlı'dan önceki türk devletlerinde, osmanl devleti'nde ve türkiye cumhuriyeti'nde ana kitle türkler olduğu için bu devletlerde ele alınan esas milliyetçilik türk milliyetçiliğidir.

başka ırklarda vardı falan diyenler onların vatandaş olduğunu hatırlamalıdır. yani söylediği gibi osmanlı başlı başına bir millettir, milliyetçiliği ayrıdır olayı tamamen yanlıştır.