bugün

1972 mersin doğumlu yazar.
edebiyat çalışmalarının roman alanındaki ilk eseri olan; "karanlığın çağrısı" isimli eseriyle ilk romanlar ödülünü kazandı(2002).
eserleri;
karanlığın çağrısı(2002)
gölgeler(2004)
bin yılların gecesi(2005)
kuşatma 1453(fatih'in istanbul'u kuşatma altına aldığı günleri, saat saat anlatan romanı)
kumandan(gazi osman paşa'yı anlatan romanı)
yavuz(yavuz sultan selim'i anlatan romanı)
Yavuz, Kuşatma 1453 ve Kanuni kitaplarını aldığım, Yavuz kitabını okuduktan sonra aklımda diğer kitapalara ilişkin soru işaretleri bırakmış yazar. tarihle ilgili uzman bir editörün kitaplarını okuması sanırım faydalı olacaktır. zira paşalar km2 hesaplarıyla falan konuşuyor kitapta. bir de kuşatma 1453'te bir katolik kardinalin çocuklarının geleceği için aldığı rüşvetten bahsediyor, yanlış bilmiyorsam katolik din adamlarının evlenmesi, çocuk sahibi olması gibi bir durum mümkün değil.
türk edebiyatının yükselen değerlendirendir.. başarılı tarihi romanlarıyla dikkat çekmiştir.
merak ettiğim yakın zamanda okumayı arzuladığım yazar.
okay tiryakioğlu'nun yazmış olduğu yavuz adlı kitap mükemmeldir. kütüphanemden hiçbir zaman çıkarmayacağım bir kitap.
gotik edebiyat yazarı. karanlığın çağrısı ile ilk romanlar ödülünü aldı 2002 yılında.yavaş yavaş polisiye ye girmeye başladı kitaplarında artık. iyi oldu. tavsiyem artık yavuz kanuni abdülhamid ten ziyade kendi tarihi kahraman yaratması daha hayırlı olur.
severek okuduğum yazar. anlatış şekliyle okuyucuyu sıkmıyor. yeni kitapı ikinci abdülhamid üzerine olacakmış bizzat kendisi söyledi. heyecanla bekliyoruz...
kendisine facebook üzerinden ulaşan ve hocam şeklinde hitap eden kişiler oldukça rahatsız edici. çok övüldüğü için iv.murat adlı kitabını aldım. bakalım ne kadar tarafsız yaklaşabilmiş göreceğiz.
edebiyatımızda eksikliği bolca hissedilen tarihi roman bölümünü ele alarak yazın hayatında sağlam bir adım atmıştır. Kuşatma 1453'le tanıştım ve kendimi sanki istanbul'un fethindeymişim gibi hissettiren başarılı edebi üslubundan epey etkilenmiştim. Kitapta fatih'in kendiyle konuştuğu bölümler epey güzeldi kanımca. Ardından çıkardığı kitapların da hepsini alarak kendi kütüphanem de bir okay tiryakioğlu bölümü oluşturdum kısaca.Yazdıkları klasik olacak kadar güzel mi değil tabi ki ama yine de sizi o zamana götürüyor ve tüm kitaplarında farklı şeyler deniyor.
Mesela Kuşatma kitabında fethi saati saatine anlatırken yavuz kitabında kitabı yavuzun ağzından kanuni kitabında ise olay örgüsünü 3'e bölüp kanuni,vehimi orhun çelebi(kanuni'nin suikastçisi) ve pargalı'nın ağzından anlatıyor. Bu bile kitaplarını alıp okumak için gayet yerinde bir sebep bana kalırsa.
Abdülhamid kitabında önce neden abdülhamid in kızıl sultan olduğunu daha sonrasında aslında kızıl sultan olmadığını mükemmel bir roman diliyle işleyen yazar.
kuşatma 1453 adlı kitabını okuduğum yazar.

fetih 1453 ü izleyen arkadaşların muhakkak okumasını tavsiye ediyorum.
Yarın saat 16:00 da bakırköy meydanda D&R mağazasında imza günü vardır, bilginize.
yavuz kitabı harikulade olan ama sultan kitabından pek zevk alamadığım yazar. Ama cidden kitaplarının okunması gerekir.
4. murat'ı sanki yükselme yavuz sultan selimi de duraklama dönemi padişahı gibi anlatan yazar. 4. murat'ı yerlere göklere sığdıramadı kitabında. tasvir üstüne tasvir. Ancak Yavuz sultan selim'in başarılarını kuru bir dille anlatmış. Tarihe meraklı biri olarak şu an kuşatma 1453'ü okuyorum. bu fena değil gibi. bakalım.
Osmanlı tarihini padişahların yaşamı ve karakteri üzerinden, geleneksel tarih anlatımının aksine masalsı bir dille anlatan yazar. Umarım uzun yıllar yazmaya devam eder.
Sürükleyici bir dile sahip yazar.
akıcı bir dile sahip yazar. ancak yazarın bu durumdan rahatsız olduğunu tahmin ediyorum.

ilk defa bir romanın ortasında olayı bırakıp "bilimsel olarak belirlenmemiş", "aslında ordan nasıl kurtulduğu hakkında bilgi yok", "destanlarda bu şekilde abartılmış olabilir" vs. gibi gereksiz bilgi vererek akışı neden kesersin ki amacın ne? "böyle olmadı ama ben buraları g.tümden uyduruyorum haberiniz olsun" demek istiyorsan buna gerek yok. zaten olay kurgusunu komple g.tünden uydurduğunun farkındayız ve biz bunu bilerek roman okuyoruz hacı abi...
önemsediğimiz şey akışın kesilmemesi ve mümkünse insanın ruhuna dokunabilmesi onun dışında anlattığın olayın bilimsel yanını merak edersem gider bilimsel kitaplarını alır okurum.

adamın duygularıyla bizi birleştir ve hikayeyi ver geç...

bu arada geleceğin peyami safa'sı gibi şeyler söylenmesini doğru bulmuyorum, ben peyami safa'yı okurken tahlilini yaptığı karakterle iç içe geçiyorum ve o duyguyu bana aşılıyor adam fakat okay abimizde bu yok timuçin ile bütünleşemedim, mesela rüyalarında gördüğü umay'a olan aşkını bana yaşatamıyor.

not: tek kitapla bir yazarı eleştirmek doğru değil ikinci kitapta haksızlık yapmışım dersem düzenleme yaparım ama yinede bana mantıksız geldiği için bunu yazdım.