bugün

göğüs kafesindeki çukurluğun (pectus excavatum) bar yardımıyla düzeltilmesi. kapalı bir yöntem olup her vücut yapısına uymaz. kaburga kemiklerinin kalın oluşu barla bükülememesi gibi sebepler örnek verilebilir. şayet böyle bir operasyon düşünüyorsanız kesinlikle daha önce bu ameliyatı olan hastalardan bilgi almanız tavsiye olunur. açık pektus ameliyatı olan biri olarak nuss yönteminde bir çok şeye şahit oldum hastanede ki zaten doktorlar bile açık yöntemi tavsiye ediyor. dezavantajlarına gelince bar kayması yaşayabilirsiniz, oldukça ağrılı bir operasyon olduğu için vücut yapınızın bara alışması uzun bir süre alıyor ve bu süreç içerisinde şiddetli göğüs ağrısı çekebilirsiniz. takılan bar 4 yıl sonra çıkarılıyor. açık pektus ameliyatında ise yerleştirilen bar 3 ay sonra alınmakla birlikte ameliyat sonrası ilk bir hafta ağrı duyarsınız sonrasında hiçbir ağrı sızı hissetmiyorsunuz. çukurluğun düzeltilme oranı nuss yöntemine göre daha fazla.

1 yıl sonra gelen edit: nuss ameliyatı olmak için ameliyat masasına yatmış lakin operasyon sırasında kemiklerimin sert ve kalın olması sebebiyle göğüs cerrahı uzmanı albay'ın o an açık pektusa karar vermesi ve vücudumun aldığı şekil beni çok memnun etti.

iyi ki nuss ameliyatı uymamış bana çok memnunum. ameliyatı olduktan tam 3 ay sonra göğsümdeki bar lokal anestezi operasyonuyla 5 dakikada alındı. aradan bir yıl geçti ilk 7-8 ay düz yattım. bildiğim dümdüz sağa sola dönmeden başımın altına sadece çarşafı ikiye katlayarak. hiçbir zaman büyük ağrı hissetmedim. bugün bu ameliyatı olmaya kalksam kesinlikle tekrar pektus olurum. gata göğüs cerrahi servisinde bu operasyonu geçirdim.