bugün

Gunumuz turkiyesinin yonetimine benzeyen yonetim seklidir. Tek farki monarside yonetim babadan ogla gecerken turkiyede babandan alinan gucle yolsuzluk yapilmaktadir. Halk ise bu durumu alkislamakla meagul. Yiyir ama calisiyor tezaguratlari kulaklari sagir edercesine.
en mantıklı sistemdir. hiç değilse arada iyi biri başa geçip ülkeyi toparlıyordu. şimdi halk kendini sikene oy veriyor. halka güvenmemek lazım.
Yerarşinin tersidir. Birde anarşi o da... Monaşinin olduğu yerde Monarşiye, yerarşinin olduğu yerde yerarşiye karşı olan fikirdir.
üçüncü dünya ülkelerinde cumhuriyetten daha iyidir.
7 haziran 2015 seçimlerinden sonra türkiye'nin geçeceği yeni yönetim şekli.
Yunancatek şef” anlamına gelen monos archein kelimelerinden türemiştir. etimolojik olarak, “tek kişinin yönetimi” anlamına gelmektedir.
(bkz: krallık)
(bkz: hükümdarlık veya saltanat)

devleti yönetme yetkisinin bir hükümdarın ve/veya bir hanedanın elinde olduğu rejimdir. iç ve dış siyasetle alâkalı tüm yargı, yasama ve yürütme süreçlerinin; karar alma, karar verme ve kanunları belirleme yetkisinin; askerî gücün ve otoritenin; kısacası egemenliğin ve egemenlik sürecinin kayıtsız şartsız tek bir kişinin elinde olduğu yönetim biçimidir.
çok mu uzak? şu an hangi yönetimle yönetiliyoruz acaba...? son yıllardaki olayları biraz düşünün, inceleyin, analiz edin... monarşiye çok uzak olmadığımızı anlarsınız.
görsel
şuan ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm sistemdir. demokrasi bu halkla bir türlü uyuşamadı. halk medyanın tesirinden kurtulacak bilinçte değil. demogojiyi fark edecek şuura sahip değil.

demokrasi batılı toplumlarda temelden gelen bir devrim sonucunda ortaya çıkmıştı. bizde ise değişimler hep tepeden inme oldu. dolayısıyla halka sirayet etmedi.

100 yılı aşkın demokrasi tecrübemiz gösteriyor ki bu millet hak ile batılı ayırt etme gücünden uzaklaşmıştır.

bu nedenle toplumu ve coğrafyayı yeniden derleyip toparlayacak, devlet terbiyesi almış, batıyı da doğuyu da okumuş ve görmüş, istişare ile iş yapan, basiret ve feraset sahibi bir lidere ihtiyacımız vardır. bu monarşi belli bir süre ile sınırlı olmalı kesinlikle saltanata dönüşmemelidir.

gereken talim terbiye gerçekleştikten ve tepeden inme dönüşümlerin anlamı halkça kavrandıktan sonra belki yine demokrasiye dönülebilir.
benimle bir gelecek.