bugün

bunların tamamı kendisini kemalist olarak tanıtırlar. ancak atatürk ilkelerinden birini yok saymaktadırlar.

işte o ilkeler...
cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, inkilapçılık, devletçilik ve milliyetçilik.
(bkz: işte o üyeler)
yüce liderin arkasından,izinden gittiklerini ona ve fikirlerine en iyi kendilerinin sahip çıktığını zanneden ama onun fikielerinden hiç istifade edip anlam çıkaramamış gafil sürüsü cahil insanlar topluluğu bağnaz at gözlüklüler.
atatürk ün izinden gitmeyi, çağdaşlığı; modern olmak, çağa ayak uydurmak(maddi anlamda) açılmak saçılmak sanan bünyeler. neyin ne olduğunu bilmeden konuşurlar, milliyetçiliği yok sayar atatürkçü olurlar....
(bkz: yurtseverlikle milliyetçiliğin karıştırılması)
ilke açık ve net milliyetçilik. buna karşı gelmek atatürk e karşı gelmektir.
(bkz: yaran faşist zırvaları)
hiçbir aklı selim kemalist'in yapmayacağı eylemdir. Lakin tanımladıkları milliyetçiliğin benim gibi bir türkçü'nün milliyetçiliği veya bir Ülkücü'nün milliyetçiliği, bir atatürkçü'nün milliyetçiliğiyle her daim örtüşmesi de gerekli değildir.

"Ulus" sözcüğü gerçek manada büyük bir milletin farklı topraklar veya da farklılaşmış kültürler içerisinde yaşayan bölümlerini tanımlayan terimdir.

Daha belirgin anlatmak gerekirse, Türk adını anadolu, batı trakya ve Musul kerkük türklüğü için kullanırsak ve ait olduğu milleti "hun"lar olarak tanımlarsak, Kazaklar, türkler, özbekler, kırgızlar, tatarlar, azeriler Hun Milletinin uluslarıdır.
Haliyle bir kemalistte Hunların bütününü bir türkçü gibi kapsayacak Milliyetçilik olmak zorunda değildir. Ülkücülerin bile birçoğu gayri-müslim türklere bir garip bakarken, kemalistin tutup da yakut-saha Türklerini duygu olarak kabullenmek zorunda değildir. Sonuçta herkesin kendine göre gelişim çevresi, şartları vardır.

Bununla beraber Atatürk'ün 6 okunun 5 i Yani cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, inkılapçılık ve devletçilik hepsi birlikte Milliyetçiliği desteklemesi için konulmuş ilkelerdir. birisinin yokluğu o devlette milliyetçiliğin yaşanamayacağı manasına gelir.

Laik olmayan bir kimse, bir devlet ben milliyetçiyim diyemez çünkü din, mezhep ayrımını gütmektedir, genelde çok hukukludur.

Halkçılık zaten gökalp'in de anlattığı üzere Türkçülüğün siyasi arenadaki adıdır. Halkçı olup da milliyetçi değilim diyen kişi gerçek manada halkçı değildir.

diğer ilkeleri de açıklayarak uzatabiliriz lakin okunmaz.

Ülkenin cemaatlerce, liboşlarca ve açık seçik atatürk düşmanlarıyla işgal edildiği, kadrolaşıldığı Türk silahlı kuvvetleriyle yıkılmaya çalışıldığı şu günlerde En büyük zararı veren düşüncelere cephe almak varken, bireylere ve yaşayışlarına bakıp da Kemalizm, atatürkçülük gibi düşünceleri yargılayıp mahkum etmek yanlış iştir.

hiç olmadı adına saygı duymak vardır. içerisinde Mustafa Kemal'in kemal'i vardır. Kemalistler yanlış yapıyorsa sen gerçek milliyetçi olarak gerçek kemalizmi yapacaksın, Kemalizm bu diyeceksin!

Atatürkçüler yanlış yapıyorsa sen gerçek atatürkçü olacaksın Atatürkçülük bu diyeceksin!

Millet düşmanı kürtçülerin, liboşların, cemaatçilere fırsat vermeyeceksin.yanlış yapan bireyler üzerinden Mustafa Kemal'i ve düşüncelerini yıpratmalarına istemeden de olsa destek vermeyeceksin. Atatürk'ün adını taşıyan her düşün, her hareket benimdir diyeceksin.
milliyetçiliğe faşistlik, atatürk'e ise din düşmanı yaftası yapıştıran veledi zinalardır...