bugün

metalurji, insanların istekleri doğrultusunda günlük hayatlarında önemli bir role sahip malzemeleri üretme ve şekillendirme bilim ve sanatıdır...dünya ülkelerinde önemli bir meslek olmasına ragmen ulkemizde değeri yeni yeni anlasılmaktadır. (bkz: nanoteknoloji)
almanya deyince akla dünyanın en güçlü sanayisi geliyorsa işte bunun sebebi kimya ve malzeme mühendisliğindeki üstünlüğüdür.
hırdavatçılık, nalburluk gibi espri yapılır gülünür. günün birinde bu muhabbeti yapan tipitipler vay efendim inşaatta maliyeti düşürmek için farklı çelik kullanmak lazım, çimentoyu betonu değiştirmemiz lazım diye konuşurken kime muhtaç olacaklarının farkında değillerdir. efenim elektronikçiler yarı iletken teknolojilerinde bıdı bıdı bilmiş bilmiş konuşurken, ellerindeki zerzavatın kimin tarafından yapıldığını düşünmelidirler. efendim makina mühendisleri tasarım yaparken güç/kuvvet vs analizlerini yaparken malzeme özelliklerini kullandıklarını unutmamalıdırlar.

he bu kadar şey söyledim hepsini yapıyor muyuz türkiye'de hayır. ancak gel gör ki burada devre altlığı üretilecek tesis vardı da ben mi üretmedim dedirten mühendisliktir.

evet zeki çocuk metalurji ve malzeme mühendisiyim.
harika bir mühendislik dalı.Mühendisliğin malzeme alanındaki tek kaynağı.
türkiye'de ileri teknoloji anlamında üretim ve gerçek anlamda ar-ge yapılmadığı sürece mordor kıvamındaki haddehanelerde ömür çürütecek insanlar üretecek bölümdür.
bir nevi dökümcü denilebilir.
meteorolojiyle karıştırmayın abi yeter artık. dedem hala hava durumunu senden öğreniriz artık diyo. bi de teyzeler var tabiii.
-ne okuyorsun
+metalurji
-eee tabi onunda eğitimini almak lazım.
birisi size ne okuduğunuzu soruyorsa işte bunu açıklamanın nasıl zor bir durum olduğunu; kendisine yöneltilen soruları ve esprileri önceden bilen kesinlikle metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü öğrencisidir.
-Ne okuyorsun yavrucuum?
+Metalurji ve malzeme mühendisliği.
-(???***)Neyse artık televizyonda hava durumu haberlerinde seni izleriz...

+Senin bölümün neydi?
-Metalurji ve malzeme mühendisliği.
+(???**)iki senelik mi??
-!!!!!Hayır, dört senelik.
+Heee güzel(?!)
geniş iş alanına sahip bir mühendisliktir. adı makina gibi anlaşılır olsaydı daha çok rağbet görürdü.
Götümüze giren lys sonuçlarının ardından yeni maceralar aramaya başladığımız için ilk durağımız olan bölüm.artıları ve eksilerini açıklayacak biri varsa buyursun gelsin.
http://yerustundennotlar.ml/Yaz%C4%B1lar/met.html

Bölüm hakkında hiç bilgisi olmayan, yazdık ama hayırlısı bakalın diyenler okuyabilir.

Sorular için yeşillendirebilirsiniz.
kocaeli üniversitesi'nde okuduğunuz takdirde çoğu dersinize aynı hocanın gireceği muhtemel bölümdür. asla doğru dürüst bilgi sahibi olamayacaksınızdır. ömer yıldız ve şeyda polat gibi hocalarla hayatınızın tadı tuzu kaçacaktır.
şurada 4 yıllık bölümün kısa bir özeti olandır,

http://onedio.com/haber/s...nin-bildigi-15-sey-290446
iş alanı özellikle özel sektörde geniştir.savunma sanayi,demir çelik ve döküm,otomotiv,demir dışı metal üretim,seramik ve cam,polimer,elektronik gibi alanlarda çalışabilirsiniz.ama iyi bir üniversitede okumaya dikkat edin bu bölümü.etrafta açıyolar ne hocası var ne de laboratuvarları var.gideceğiniz okul köklü olsun. itü, odtü, dokuz eylül, sakarya üniversitesi bu okullarda okunabilir bir bölüm.
mühendisliklerin en yakışıklı, en sevimli, en mükemmel erkeklerini içinde bulunduran bölüm.
* *