bugün

Dünyada Material Science and Engineering (MatSE) olarak adlandırılan Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinden farkı daha az metal daha çok polimer, seramik malzeme eğitimi olan Metalurji Mühendisleri Odasına bağlı mühendislik dalı.

(bkz: Anadolu Üniversitesi), (bkz: GYTE), (bkz: Ondokuz Mayıs Üniversitesi), (bkz: Afyon Kocatepe Üniversitesi), (bkz: Erciyes Üniversitesi)'nde lisans programı olarak teknik üniversitelerde yüksek lisans programı olarak bulunmaktadır.
bir sike yaramayan bölümdür.

aklınız varsa okumayın. gidin turizm işletme okuyun.
okuması büyük dert olan bölüm. bu bölümün öğrencileri nalburcu falan da olmayacaklardır tamam mı? nalburcu diyenin ağzını burnunu kırarım. mal müdürü de olmayacaklar okulu bitirince. şimdi fark ediyorum ki çok dolmuşum ben, sinirlerim alt üst olmuş, elim ayağım boşalmış. Çok yükleniyorlar ama malzeme mühendisliği öğrencilerine ben ne yapayım. statik, katılaşma, diferansiyel bi taraftan termo, çimento-beton diğer taraftan. çok yalnızız oğlum biz tek dostum casio fx-82ms.
Çoğu bölüm gibi Türkiye'de değil de yurt dışında iş yapabilitesi olan bölüm işte.
Çok güzel ve ilgimi çeken bir bölüm. Sırf toplum baskısı yüzünden yazamadım.
Bizim bölümün alt dallarından, güzel bölümdür abimden bilirim. gerçekten severek yaparsanız önünüz çok açık.
bir zamanlar okuduğum bölüm. anadolu üniversitesi için konuşuyorum, dersleri inanılmaz zordur. şerefsiz birkaç hoca sayesinde iyice zorlaşır. tek iyi yanı ingilizce olmasıdır ingilizce öğrenmiş olursunuz.

özetle bence okumayın.
Evet,
Malzemenin iyisini bileceksin.