bugün

bir kitap alacak parası olmadığı bahanesiyle(yalan kitaba para vermiyor) devletin, milletin kütüphanesinin rafından kitap eksilten ve çoğunlukla kitaba hunharca davranan beleşçi insan acüzeliğidir. yazıklar olsun, alana da ödünç verene de.

(bkz: doğru bilinen yanlışlar)
Kitaplar evlerde ya da kolilerde bir anlam ifade etmez; akılda bir yer eder. Rubik kübü gibilerdir. Dolayısıyla edindiğiniz her renk ve her şekil size farklı seçenekler sunar. çocukluğunuzda aldığınız en güzel hediyeler gibidir.
Demem o ki;
Kütüphaneden alınan kitaba kim bilir hangi eller dokunmuştur. Kim bilir kinlerle aynı sayfalara ayraç koynmyşsunuzdur. Ya da yüzüne bile bakılmamış bir kitaba el uzatılmışlık hissi.

Tabi bu hisleri yaşamıyorsanız kütüphaneden kitap almak işgence gibide gelebilir.

Öyle ya da böyle. Kağıt israfına karşı olmak bile kütütüphaneden kitap alma sebebi olanbilir.

Kütüphaneden kitap almak için bunca geçerli neden varken. Kütüphaneden kitapalmak acizlikse. Ceninden saniyede para ya da kart çıkarıp kitap almak acizliğin ötesinde anlamsız be ilkel bir eylemden başka bir şey değildir.

Bazen bizimde yaptığımız gibi. Düşünen hayvanlat tabiri buradan gelir zatihi.

indanlar evinin raflarında kitaplar göremetince şaşırabilir.

iki yıl boyunca kütüphanede çalışmış zaman zaman orada uyumuş bir insan olarak bunları düşünmekten başka ifade biçimim olamazdı sanırım.
Kütüphaneden kitap almayı neden bu kadar küçümsüyorsunuz? daha bu gün aldım kütüphaneden kitabı okuyup haftaya geri vereceğim bunda bu kadar abartılacak ne var? Kitap bu koleksiyon parçası değil ki okuduktan sonra biriktirsen nolur? Mesela ayda bi kere kütüphanede olmayan Bi kitap alırım 15-20 liraya okuduktan sonra kütüphaneye bağışlarım başkalarıda okusun diye. Bunda küçümsenecek bişey görmüyorum.