bugün

kurumsal kaynak planlaması konusunda uzman olan kişilerdir. Kurumsal kaynak planlaması uzmanı olabilmek için işin genel mantığı harici öncelikli olarak programın arayüzünü öğrenmek gerekir. Aynı zamanda genel işletme yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak da oldukça önemlidir. Kurumsal kaynak planlaması uzmanı uzun bir sürecin sonunda yetişir. Deneyim her meslekte olduğun gibi bu meslekte de oldukça önemlidir.

Kurumsal kaynak planlaması konusu ile ilgili bütün kitaplar, makaleler okunsa da bir kurumsal kaynak planlaması uygulamasında bulunmadıkça yeterli eğitim seviyesine ulaşılmaz. iyi yetişmiş bir kurumsal kaynak planlaması uzmanı; yazılım bilmeli, işletme yönetim bilgisi olmalı, üretim, muhasebe gibi bilgisi olmalı, az çok sosyoloji ve psikoloji bilmeli ve işletmeyi okuyacak geniş bakış açısını kazanmış olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra kişinin işi bilmesi de yetmiyor. Kullanılan yazılım işletmeye çözüm üretecek yeterlilikte olmalıdır.

Ve hepsinden önemli olan işletmenin en tepe yöneticisinden çaycısına kadar kurumsallaşma fikriyatını kabul ederek bu azmi göstermesi gereklidir. Kurumsal kaynak planlaması; işletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken iş gücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bütünleşik yönetim sistemleridir. Kurumsal kaynak planlaması sistemleri, bir işletmenin tüm veri ve işlemlerini bir araya getirmeye veya bir araya getirilmesine yardımcı olur. Klasik bir kurumsal kaynak planlaması yazılımı işlem yapabilmek için bilgisayarın çeşitli yazılım ve donanımlarını kullanır.
"meslekleri öğreniyoruz" başlıklı bir yazı dizisinin ilki olabilir.
Yalnız o kadar şeyi bilsem şirketin anahtarını isterim.