bugün

Kulağakaçan böceğinin vücut yapısı olarak ilginç görünümlü canlılar arasındadır. Kuyruğunun uç kısmında bir kıskaç bulunan kulağa kaçan böceğinin baş kısmında ise 1 çift anten şeklinde kıllar bulunur. Kulağa kaçan zararlısının boyu genelde 2-3 cm kadardır ve 6 adet bacağı vardır. Kat kat bölmeli vücuda sahip olan kulağa kaçanın gövdesi uzun ve oval şekildedir. Kulağakaçan böceği çok hızlı hareket eder. Bitkisel beslenen kulağakaçan canlısı gece uyuyan insanların kulaklarından içeri girerek, kuyruk kısmında bulunan kıskaçlar yardımı ile insanların kulak zarını patlatır. Bu nedenle 'Kulağakaçan' adını almıştır. Dış ortamlarda, birçok yerde görülebilen kulağa kaçan böceği, genelde ev içlerine açık kalan kapı ya da pencere boşluklarından girer. Kulağa kaçan böceği doğal ortamlarda bulunan bikriler ile beslenir. Yumurtlama sistemi ile üreyen kulağakaçan, yumurtalarını nemli yaprakların altında ve ağaç kabuklarının altına bırakır. Nemli ortamlarda daha sık rastlanan kulağa kaçan haşeresi, insanları ısıramaz. Isırarak ya da sokarak insanlara zarar vermeyen kulağakaçan böceğinin tek zararı insanlar uyurken, burun ve kulaklarından içeri girmeleridir.
namı diğer (bkz: kulağakaçan) ya da (bkz: kıskaç böceği). an itibariyle çarşafları toplarken yatağın başucuna saklanmış olduğunu gördüğüm yaratık. çocukluk yıllarımda bir defa rastladığım bu şirin yaratık; yeni taşınmış olduğumuz evimizde bol miktarda mevcut. alıştık kendilerine de... bir de ısırmasalar... sinek ısırığı gibi ama.. olsun.. ürküyor insan gene de.. haaa, bir de... bu yaratıklar karanlık ortamları seviyorlar. verandadaki költuğun minderlerinin altı olağan toplantı salonları. kontrol etmeden oturamaz olduk. arada ütülenecek çamaşırların arasından da çıkıyorlar. en son bebeğin mama sandalyesine tırmanırken yakaladığımda ise hiddetimi zıplattılar. haberleri olsun...
dut ağaçlarında bolca karşılaşabileceğiniz böcek türüdür. Dut ağacı silkelenirken altına yöresel terim hasavan adı verilen çarşaf açılır ve Ağaç sallandıkça hasavana dökülen dut sayısı kadar belkide kulağakaçan veya kulağagiren böceği düşer. Kıskaçlı siyah ile kahverengi karışımı oldukça hızlı bir böcek türü.
neden kulak böceği dendiğini bilmem benim hiç kulağima kaçmadı başka insanların kulağına kaçtığı da görülmemuştir genelde erik ve ceviz ağacında bulunur. kuyruğunda bir kıskaç vardır ama bir işe yaramaz çürük ağaç içlerinde de bulunabilir.

resmi:görsel
kesinlikle zararsız bir böcektir. insan için zararı yoktur.
görsel