bugün

cahilliği sadece okuduğu kitapla orantılı sanan türk entellerinin uydurduğu bir varsayı. Adam hiç kitap okumaz ama belki gezmediği ülke görmedigi kültür bilmediği bilgi anlayamadığı dil yok . Bu entellerin bi de şov yapmak için sordukları bir soru vardır .
(bkz: en son hangi kitabı okudunuz)
"iyide güzel kardeşim" lafıyla başlayan bir cevap alacaktır. çünkü hayatında kitap okumadan en basitinden "felsefenin başlangıç ilkeleri" adlı eseri anlayamazsınız hadi bunu geçelim thomas mann gibi kalın kalın kitaplar yazanları nasıl bilebiliriz. sonuç olarak ikiside gereklidir, birbirinden birisi daha iyi olsaydı herkes onu seçer ya kitap okumaz gezer ya da kitap okuyup evden çıkmazdı.
(bkz: çok gezen mi bilir çok okuyan mı)
bir insanın fikir beyan edebilmesi için ya olayın içinde olması gerekir yada sağlam kanıtları olması gerekir. kitap okuyan insan (tarafsız yazım) ise yukarıda belirtiğim kriterlere uymayabilir. kitap okumayan insan cahil değildir fakat genel anlamda kulaktan dolma fikirlerle yüklüdür. hiç kitap okumayan 5 bireyin genel tarihi tartışmasıyla, genel tarih hakkında kitap, makale okuyan insanin tartışması arasında konunun ana teması anlamında büyük farklılıklar ortaya çıkabilir.

okumak iyidir.