bugün

cümlenin anlamca yanlışlığından da anlaşılacağı gibi, kesim yapılmayan ancak kurban bağışı etiketiyle yardım toplanan kampanyalardır.

son yıllarda teknolojinin de gelişmesi ile ülkemizde yeni bir uygulama başladı, insanlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için kendileri kurban kesip, etlerin bir kısmını kendileri tüketip bir kısmını da ihtiyacı olanlara dağıtmak şeklide olan geleneksel ritüel yerine, bir yönüyle daha kolaycı ve daha önemli bir yönü ile daha yardıma/ihtiyacı olana dönük bağış uygulaması yaygınlaşmıştır.

insanlar ortalama bir ücret karşılığından vekalet vererek kurbanlarının üstlenici kurumun gözetiminde/sorumluluğunda kesilmesine yönelmiştirler. bu hem kurban kesiminin temel getirilerinden olan yardımlaşma, gerçekten ihtiyacı olana ulaşma gibi bir şartın da daha işlevsel gerçekleştirilmesini sağlamıştır.

ancak lösev ve mehmetçik vakfı gibi kimi kurumlar kurban bağışı adı altında belirlenen bir miktar parayı kurban parası olarak toplayıp, toplanan meblanın farklı yardım faaliyetlerinde kullanmaktadırlar. bu husus ile ilgili diyanet açıklama yapmış bu uygulamanın yanlışlığını ifade edilmiştir...

--spoiler--

Bardakoğlu, vekaleti alınan hayvanların mutlaka kesilmesi gerektiğini de vurguladı. Her ibadetin ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Bardakoğlu, "Namazın yerine oruç, orucun yerine kurban, kurbanın, haccın yerine öğrenciye burs, öğrenciye bursun yerine dua geçmeyeceğini" belirtti.

"Hastalara yardım, okul, yol, köprü yapma ne kadar güzel bir ibadetse kurban kesme ve kurban etini ihtiyaç sahiplerine dağıtma da o kadar güzel bir ibadettir" diyen Bardakoğlu, vekaleti alınan kurbanların kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gerektiğini söyledi.

--spoiler--

http://www.diyanet.gov.tr...skanligi-Duyuru-4061.aspx
fiyatları da cazip, 200-250 lira...
(bkz: kesimsiz kurban)
(bkz: kaybolmayan sakız)
güncel Önemli Başlıklar