bugün

güneş sisteminin mini bir versiyonu gibi olan dünya'dan 2 bin 545 ışık yılı uzaklıkta. kepler-90'ın son keşfedilen, sekizinci gezegeni (Kepler-90i) daha iç bir yörüngede olduğu için kendi güneşinin etrafındaki turunu 14,5 günde bir tamamlıyor ve yüzeyinde sıcaklığın 425 santigrada kadar ulaştığı tahmin ediliyor. keşif, kepler uzay teleskopu'nun gözlemlerine ve googlenin yapay zekasına dayanılarak yapıldı.
Kepler-90. Yörüngedeki Kepler uydusu tarafından kataloglanan sistemde şimdi sekizinci gezegen keşfedildi ve Kepler-90, Güneş Sistemimizle aynı sayıda bilinen gezegene sahip oldu. Kepler-90’la bizim sistemimiz arasındaki benzerlikler arasında Güneşimizle karşılaştırılabilir bir G türü yıldız ve boyut olarak Jüpiter ve Satürn’le karşılaştırılabilir büyük gezegenler de bulunuyor.

Farklılıklar arasında ise bilinen tüm Kepler-90 gezegenlerinin nispeten yakın, Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesinden daha yakında dönüyor olması yer alıyor ve yaşama ev sahipliği yapmak için muhtemelen fazla sıcaklar. Ama uzun zamana yayılmış gözlemler, daha uzakta, daha soğuk gezegenler keşfedebilir.

Kepler-90 yaklaşık 2,500 ışık yılı mesafede ve 14 kadirlik parlaklığıyla orta büyüklükteki teleskoplarla takımyıldız Ejderha (Draco) yönünde görülebilir. Önümüzdeki yıllarda fırlatılması planlanan ötegezegen keşif görevleri arasında TESS, JWST, WFIRST ve PLATO bulunuyor.