bugün

iltahaplı çibanları patlatan bir tür ilaç. sürüldükten sonra çiban patlayana kadar müthiş zonklama hissedilir.
(bkz: difuzyon)
tam bir kocakarı ilacı. eskiler öyle derler, kocakarı ilacı diye. ama ne kadar etkilidir ki insan hayatındaki kocakarıları hala arıyor. keşke yaşasalardı da bize engin tecrübeleriyle yol gösterselerdi diye. mucize gibi bir ilaç, nerede olursa olsun iltihapları söker atar.
kara merhem olarak bilinen ihtiyol Pomad‘ın içeriğinde genelikle %80 Vazelin, %10 ihtiyol, %10 Lanolin bulunmaktadır. deriden tamamen emilir ve yüksek oranda kükürt içerir.

Kronik iltihaplanmaların, kıl dönmesi, çıban ve sivilcelerin olgunlaşıp, içlerinin temizlenmesini sağlar. Antienflamatuar özelliklerinin yanı sıra antibakteriyel, antimikotik, antipüritik, antiseboreik ve antiekzamatöz özellikleri de bulunmaktadır.

kullanımı böyleymiş : Rahatsızlığın bulunduğu bölge yıkanıp kurutulduktan sonra günde iki defa sorunlu bölgeye sürülüp gazlı bezle kapatılır. Hava almasına engel olmamak için sıkı bandaj kullanılmamalıdır. iltihap akmaya başladıktan sonra bir kaç gün daha günde bir kez sürülmeye devam edilmelidir. iltihaplı bölge sıkılarak veya bastırılarak iltihap çıkartılmaya çalışılmamalıdır.
üç gündür kıl dönmesi olduğunu sandığım kuyruk sokumundaki bölgeye uyguladım. yanık mazot kokan bu merhemin yararlarını rahmetli dedemden dinlemiştim de bu güne nasipmiş.
kara merhemin aslında orta asyada atalarımızın bulduğu bir kükürt kürü olduğunu da yeni öğrendim. ah bu kocakarılar.
cansınız...

özel mesajla tarif rica edildi+
ahanda tarifi veriyorum. atensyon sepuble:
1. Bir çay kaşığı kükürt.
2. Bir adet limon,
3. Bir tutam Reyhan otu tozu

Kükürdü un haline getirine kadar ezin.
Daha sonra içine reyhan tozunu katıp iyice karıştırın.
En sonunda ise bir limonun suyunu ekleyip macun olacak kadar karıştırın.
Cildinizi ılık su yada buhar ile gözenekleri rahatlatıp hazırladığınız kürü bölgeye sürün.
Bir süre bekleyip bölgeyi yıkayın.

sonrası :
iltihap boşaldıktan sonra kurutulmuş ısırgan otunu çok az su ile haşlayarak lapa şeklinde hazırlayın ve ılınması için bekleyin.
Ilındıktan sonra lapayı ince bir tülbente sararak 10-15 dakika iltihaplı bölgenin üzerinde bekletin.Bu işlemi yara olan yer kapanana kadar haftada 2-3 defa uygulayın.

ucuz soğan sarımsak versiyonu için de :
1 soğanı hafif ateşte dayana bileceğin kadar ısıtıp bölgeye kapatmak veya iri baş bir sarımsağı uzunlamasına ikiye kesin. bıçağın yan tarafı ile hafif ezerek (buradaki amaç sarımsağı sulandırmak) bölgeye kapatın.
not: sarımsak formülü gözlerde çıkan arpacıklar için de geçerlidir.
haydi hayırlı traşlar.
doktorlar yazmaz bu ilacı ama çok etkilidir. sivilce, akne, çıban, kıl dönmesi gibi işlerde kullanılır. malum sözlük ahalisi çok oturup az geziyor. ergen arkadaşlarımız da olabilir aramızda. bir kenara yazın birgün lazım olur, fiyatı beş lira civarında.
hem pratik hem hesaplı.
kıl dönmesi olup da götünü Doktor Doktor gezdirenler gördüm. poposu delik deşik olmuş insanlar tanıdım. yapmayın gençler, karizmayı çizdirmeyin, kara merhem var, hepsine yetişiyor.
(bkz: amme hizmeti)
parmakta dolama çıktıysa eğer çok etkili olan şifalı bir ilaçtır.
uç vermeyen sivilcelere iyi gelip gelmediğini merak ettiğim merhemdir. anamın dediğine göre düğününden önce yanağında çıkan çıbanı saatler içinde söküp atmış. şimdi ise:
(bkz: aynısı bende de var)
Son zamanlarda kullandigim en etkili ilaç. Yazalım da ihtiyacı olan öğrensin şansımı büyük bir dertten kurtarmıştır.

(bkz: ihtiyol pomat)