bugün

dünya ekonomik forumu’nun kadın-erkek eşitliği konusunda yayımladığı yıllık rapora göre çıkan sonuçtur.
134 ülke arasından 126.olmamız sözde eşitliğimizi özetler nitelikte.

geride bıraktığımız ülkeler; fas, benin, suudi arabistan, fildişi sahilleri, çad ve listenin son sırasındaki yemen.

tebrikler türkiye! ne mutlu türküm diyene!
akp zihniyetine oy veren kadınlara müstehak sıralamadır.

demek ki sonuncu olmak hoşlarına gidiyor.
gerçekleri gösteren sıralamadır. ülkemizde erkekler askerlik yapar. kariyerlerine 2 sene geç başlar. kadınlar okuldan mezun olur olmaz hayata başlar. bu bile eşitsizliğin bir göstergesidir.
kadın erkek eşitliğine inanmayan biri olarak yerimizi yadırgadım daha gerilerde olmamız gerekirdi.
kimin hangi kritere göre hazırladığı belli olmayan götten sallamasyon liste. girişte birkaç ülke sayılmış tebrikler bunları geçmişiz denmiş. sayılan ülkelerin bir tanesi hariç hepsine gittim. bu listenin ilk onundaki( muhtemelen kuzey avrupa ülkeleri, kanada v.s.) ülkelerin de çoğuna gittim. bana göre kadın erkek eşitliği kavramı tehlikeli bir kavramdır. kadın ve erkek eşit değil çifttir. varoluş sebebinden ötürü eşit olamaz. burada kastedilen eşitlik kanunlar karşısındaki haklarsa kadına pozitif ayrıcalığı anayasla sabitleyen de beğenmediğiniz ülkemizdir. o ilk ondaki ya da dalga geçip ilk yüze bile giremeyiz denilen yerdeki ülkelerin kaç tanesinde böyle bir kanun vardır? denebilir ki onlar kanuna bile gerek duymuyor, kadınlar zaten el üstünde çilek çiçek v.s. o zaman ben de size ab istatistik kurumu eurostat'ın verilerine göre ( bakın bu anket değl, araştırma değil, tahmin değil) avrupa birliği üye ülkelerde gayrımeşru çocuk oranının %35 olma sebebini sorar, cevap beklerim.
türk kadınının, 1930'larda avrupa'nın çoğu ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmesi düşünüldüğünde, içler acısı olarak görülebilecek durum. akp'ye oy veren kadınlar için şaşırtıcı olmayan durum.
iran'ın 125. sırada yer alarak 1 sırada olsa bizi geçtiği liste. yüzümüzün kızarması lazım.