bugün

Japonya çağdaş bir ülkedir. Ancak her bilinmeyen, anlaşılmayan konuda görüldüğü gibi, Japonya üstüne bilgilerimiz, büyük ölçüde, şehir efsaneleri ve kulaktan dolma bilgilerden oluşmaktadır. Genelde insan doğru olana değil, doğru olmasını istediği şeye inanırmış. Bu yüzden kişinin arayıp durduğu gerçekler inandıklarında saklıdır.

Japonlar hakkında kesin bir yargıya varabilmek için bu ülkede uzun zaman kalmak, çok okumak gerekiyor. Çünkü Japon ruhu bazen vahşete dönüşüyor, bazen dünyanın en yüce sanatlarını yaratıyor.

Daha uzun kalıp daha fazla okuyunca, Japonya konusunda kesin yargıya ulaşmak bir kenara, yerleşmiş fikirleriniz bile sarsılabilir. Japon aydınların ve yazarların ortak kanısına göre Japon kültürünün en temel özellikleri, Japon olmayanlara anlaması güç gelen bu tür konulardır.

Osaka Ulusal Etnoloji Müzesi, Kurucu Müdürü Profesör Umesao Tadao, ülkesi ve insanları için yeri geldikçe şu benzetmeyi yaparmış:

"Japonya, balinaya benzer: Denizde yaşar ama balık değildir; balığa benzer ama memelidir."
dünyanın en hızlı ve en ucuz internet hizmetini veren ülke. 10 gigabit internet 90 tl imiş sevgili sözlük. bu vesileyle aynı anda torrenttan hem dexter hem the big bang theory hem supernatural'in tüm sezonlarını ortalama 5 dakikada inrebiliriz gibime geliyor. gelde ttnet'e sövme. gelde isyan etme.

hayır madem tekel konumundasın bok gibi para basıyorsun hala bakır tel üzerinden milleti kaz gibi yolmaya devam etmekte neyin nesi. fiber optik kablo döşeyemeyecek kadar paran mı yok arkadaşım. ben 100 megabitlik internete de razıyım gigabit japonya'nın olsun. süperonline'nin durumu belli adamlar belli başlı bölgelere verebiliyor. ayıp ttnet çok ayıp.
yaşadığım takdirde çok mutlu olacağıma inandığım zeki ve sıcakkanlı insanların ülkesi. şahsen istediğim osaka'da yaşamak, bir gün oraya yerleşmek. ciddi ciddi japonca çalışmalarına da başladım. buradan tanrıya sesleniyorum; ölmeden kesinlikle bu ülkeyi görmem gerek. bana japonya'yı delicesine sevdiren büyük yazar haruki murakami'ye de sevgiler.
16.sı düzenlenen bayanlar voleybol dünya şampiyonası'na ev sahipliği yapan ülke.
gelişmişlik düzeyi nijerya'yla neredeyse eşit olan dandik ülke.
gerçekten sıyırmış millettir. sahnesi gerçek, bilet alan seyirciler gerçek, çalgıcılar gerçek, sahnede şarkı söyleyen solist hologram. 3 boyutlu anime ile coşan bir millet. hakikaten şaşılacak şey. geleceğin teknolojisini bizzat yaşıyor herifler.

http://video.haberturk.com/video/index/45077

haber linki: http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/571668-boyle-konser-izlemediniz
"bir ülkeden bahsederken hangi özellikleri ele alınmalıdır?" bu yazıyı yazmaya karar verdikten sonra aklıma takılan ilk soru bu oldu. tarihi, kültürü, şehirleri... ama sanırım bir ülke için en önemli olan insanları ve dilidir.
insanlarından başlicak olursak bence dünyanın en saygılı topluluğu olduklarını rahatça söyleyebilirim.
ıssız bir ada düşünün ve içine diğer insanların haklarına kendi haklarından daha fazla saygı duyan mlliyetçi bir grup insan koyun. şimdi o ıssız adayı kafanızda geliştirin. teknolojisi, binaları, yolları vs. şimdi bu ülkeye öyle bir "dil" bulunki içinde küfür olmasın, emir kiplerini kullanmak küfür etmekten daha ayıp olsun, diğer dillerde söylenmeye üşenilen karşı taraftaki insanı mutlu edebilicek uzun cümleleri tek kelime ile anlatabileceğiniz yapıda olsun. şimdi o insanlara bu dili kullanmayı öğretin kafanızda. yapılan her beraber çalışmanın ardından "seninle çalışmak zevkliydi" , "teşekkür ederim" , ve "lütfen" kelimelerini kullanmaları eziklik belirtisi olarak değil de kibarlık olarak anlaşılsın.
sanırım artık o kafanızdaki ıssız ada yaşanılası bir hal almaya başladı. evet "peki ya fakirlik?" sorularını duyar gibiyim. onuda şöyle hayal edin: en düşük ücretli çalışanın altına araba alabilicek ve çocuklarının her türlü sosyal aktivite ihtiyacını karşılayabilicek kadar parası olduğunu düşünün.
şimdi kafanızdaki o ıssız adanyı dünyada var olan herşeyin bazı kusurları olabiliceğini göz önünde bulundurarak dünyada bir yere yerleştirin.
(bkz: dünya edebiyatı)
http://www.milliyet.com.t....2010/1325511/default.htm
Aslan samurayların, tusubasaların ülkesi. Çok disiplinli, hastalık derecesinde titiz, bizim ülkemizde pek de eşine rastlanmayan çalışma ahlakına sahip insanların ülkesi. Sushisi, Sakesi, wasabisi, geyşası meşhurdur ha bir de dünyaca ünlü Zen Budizmi.
yılbaşına kar yağışı olmadan giricek ülke**
bu hafta içi kar ile nihayet tanışmış olan ülkedir. ayrıca kadın populasyonunun koreli hemcinsleri ile güzellikte kapışmaya başladıkları da açıkça görülmektedir.
sushi'nin memleketidir japonya.
yemek kültürlerinde pirinç bizdeki ekmek gibidir.
Fenerlilerin bayrağını iyi bildikleri ülke.
yanılmıyorsam eski japon büyükelçisinin ismi " tutsiki sokama " idi.
ve onun yerine atanan elçi ise :

" alsiki koyama "
japon imparatorunun, the last samurai filmindeki ifadesine göre: ' kılıçlarla yapıldığı rivayet edilen ülke. '
uzak doğudadır.
din, dil, ırk ayırt etmeyen her insanoğlunun yaşadığı yıkımı üzüntüyle takip ettiği ülke.
8.9 büyüklüğünde depremden sonra, ölü sayısı istedikleri kadar yüksek çıkmadığı için dincilere dert olacak ülke.
8.9 luk depremden sonra tusunami de yasanmistir. ortalik fena gorunuyor.
çekik gözlü erkeklerinde yakışıklı olabileceğini kanıtlayan ülke. bir diğeri için; (bkz: güney kore)
tüm dünyanın büyük bir gıpta ile baktığı ülke. sen kalk dünyanın en büyük depremlerinden birini yaşa ve insanlar japonya işini biliyor desinler. beklenenden az sayıda ölü ve yaraları çok hızlı sarması hususlarında dünyaya doğal afetler konusunda ders vereceklerini ümit ediyorum.
mars'ta bir ülke gibi. dünya'dan ayrı bi ülke, ayrı insanlar, ayrı hayatlar. olağanüstü bir ülke.
güncel Önemli Başlıklar