bugün

her müslüman kadının dolasıyla onların eşlerinin bilmesi gereken gerçektir. islama göre bir kadının bir işyerinde yabancı bir erkekle aynı ortamda yalnız kalması veya makul sürenin üzerinde aynı mekanda soluk alıp vermesi caiz değildir.

kadınların sosyal hayata ve çalışma hayatına girmesi günaha davetiye çıkarmak manasına gelir. yabancı bir erkeğin bakışlarına maruz kalmak, göz hapsine uğramak bir kadını günahkar yapmaya yeter. bunun dışında birbirlerine haram olan kadınların ve erkeklerin el sıkışmaları birbirlerine farklı gözle bakmaları da günahlar arasındadır.

bu yüzden günaha ortak olmak istemeyen her müslüman erkeğin zevcelerinin çalışma hayatına girmesine izin vermemesi gerekir.
islam'a göre, kural olarak kadın, ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihtiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Şartlara ve ihtiyaçlara göre, aile hayatında eşlerin rollerinin değişmesi de mümkündür. Önemli olan hayatın huzur ve düzen içinde geçmesi, ihtiyaçların karşılanmasında bireylerin imkan ve kabiliyetlerine uygun sorumlulukları dengeli şekilde üstlenmeleridir.

Bazı kaynaklarda yer alan Hz. Peygamber'in, evin iç işlerini kızı Hz. Fatıma'ya, dış işlerini ise damadı Hz. Ali'ye yüklemiş olması, Müslümanlar için bir aile modeli oluşturma amacına yönelik bağlayıcı bir kural değil, ihtiyaç, örf ve adete dayalı tavsiye niteliğinde bir çözümdür. ­

Kaldı ki, ev hanımının ailesine ve topluma katkıları küçümsenemeyecek kadar önemli bir iştir.

Kadın, mali ve ticarî alanlarda erkeklerle eşit konumda olup, kadın olması sebebiyle herhangi bir kısıtlamaya maruz değildir; ticaret ve borçlar hukuku alanında erkeklerin sahip oldukları bütün hak ve yetkilere sahiptir. islam dininde erkek kadın ayrımı yapılmaksızın, çalışıp kazanmak teşvik edilmiş,
''insan için ancak çalıştığı vardır'' (Necm, 53/39);
'' Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır.
Allah'ın lutfundan nasibinizi isteyin...'' (Nisa 4/32) buyurulmuştur.

Çalışma kapsamında değerlendirilen ticaret ile ilgili ''Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helâk etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir'' (Nisa, 4/29), ayeti ile ''Sizden herhangi birinizin ipini alıp da dağdan sırtına bir bağ odun yüklenerek getirip satması, dilenmesinden daha hayırlıdır'' hadisinde kadın erkek ayrımı söz konusu değildir.

dinimizin insanlar arası ilişkilerde ve ticarî hayata ilişkin koyduğu açıklık, dürüstük, güven, doğru sözlülük, sözünde durma, şart ve akitlere bağlı kalma, karşı tarafın zayıflığı, bilgisizliği ve sıkıntıda olmasını istismar etmeme gibi genel ilkelerine bağlı kalmak şartıyla, erkek ve kadın herkes helal ve meşru yollardan kazanç elde etme hakkına sahiptir.

- demek ki ne yapıyormuşuz, götümüzden din uydurmuyormuşuz..
aynı islam karı koca ilişkilerinde doğacak sıkıntılara çözümlerde getirmiştir. ki özellikle sıkıntıların giderilmesi anlamında. bir evlilikte çok düşük bir gelirle geçinmek mümkün değildir ve sorunlar doğuracaktır. islam karı koca arasında sorunların oluşmamasından ve çözülmesinden yanadır ve bu konuda hadisler vardır. erkek kadını mutlu etmelidir ve ferah bir hayat sürdürtmelidir. kocanın görevi budur. tek maaşla iki çocuk tüm ihtiyaçları karşılanabiliyor ve evin masrafları ve kişisel ihtiyaçlar karşılanabilir düzeyde olmadıkça kadının çalışması karı koca hayatı ve geçinme için şarttır. araştırmalar yapınız. duyduklarınızla konuşunca komik oluyor.
birde şu açıdan bakalım dedirten önermedir.

islamda erkeğin çalışma hayatına girmesi yasaktır

her müslüman erkeğin dolayısıyla onların eşlerinin bilmesi gereken gerçektir. islama göre bir erkeğin bir iş yerinde yabancı bir kadınla aynı ortamda yalnız kalması veya makul sürenin üzerinde aynı mekanda soluk alıp vermesi caiz değildir.

erkeklerin sosyal hayata ve çalışma hayatına girmesi günaha davetiye çıkarmak manasına gelir. yabancı bir kadına bakmak, onu göz hapsine almak bir erkeği günahkar yapmaya yeter. bunun dışında sırf elini tuttu diye erkeğin kadına farklı bir gözle bakması da günahlar arasındadır.

bu yüzden günaha ortak olmak istemeyen her müslüman kadının eşlerinin çalışma hayatına girmesine izin vermemesi gerekmektedir.

haydi bakalım hodri meydan!
yüce Allah'ın adaletini kavrayamamış kişilerin, iddaa ettikleri bir cok konudan biri.
hz. aişe'nin savaş yönetmesini haz edemeyenler: kadından yönetici olmaz diye hadis uydururdu.

aynı zihniyet 1400 yıl sonra devam ediyor.
ayrıca kuranın bi dünya ayetine ters düşen şirk söylemi.
(bkz: allah adına helal haram belirlemek)