bugün

bu da yeni çıktı a dostlar. twittır, feysbuk, bloglar, sözlükler derken amma meraklıymışınız internette tanıştığınız ve hakkında bildiklerinizi yazsanız bir a4'ü geçemeyeceğiniz elin insanlarına aile muamelesi yapmaya?

feysbuk'ta görüyoruz, iki gün önce aynı gruba üye olmuşlar. herif hemen gelip "abula, abulaciğim" diyor bir hanımefendiye. abla - kardeş kisvesiyle fotoğraf altı yorumlarda coşuyorlar. bir başkası blog dünyasında tanışmış, "biz anne-kız olduk heaa" diye geziyor. bir başkası yine twittırvari bir sitede yaşlı kart zamparanın tekiyle arkadaş olmuş, adam kendisine sulanmasın deyü "babamsın buba buba" diyor elin herifçioğluna. babaymış. yedik onu biz.

sokakta gördüğünüz, aynı otobüse bindiğiniz herkese teyzemsin, annemsin, kuzenimsin, ciğerimsin diye atlıyor musunuz be? ne farkı var ki, hasbelkader aynı sitelerde bişeyler çiziktirdiğiniz ve normalde katiyen görüşmediğiniz kişilere akraba sıfatları eklemenin freudiyen açıklaması nedir?

-bana çocukluğunu anlat.
daha ileriye götürenler bileolduğundan az bile kalan ifaedir.

ismi lazım olmayan bir site de okey oynamaktasındır. adamın tanıdğı gelir.

-oyyyy datluşum gelmişş balım peteğim gelmiş. arkadşaım bi müsaade eder misin ben bebeğimle ortak olayım

veya

- vay kankam hoşgeldin ya gel de bi parti atak (ulan hayvan biz oynamıyor muyuz)

sanki altın gününde pezevenkler
aramızda kan bağı olan akrabalarımızla olan duygusal bağımızın olması gerekenden uzak olması ile açıklanabilecek bir durumdur. kişi kendi hislerinden emin olduğu zaman karşısındakine onun hak ettiği samimiyet derecesiyle yaklaşır. kötü örnekler olsa da insanların birbiriyle bu denli bir ağ içine girmeleri sosyalleşme adına önemlidir.