bugün

Evet bugünkü sorumuz bu. insan bilinci bilgisayara aktarılabilir mi? Yapay Zeka alanında son yıllardaki gelişmelere baktığımızda yapay nöral ağların gelişmesi derin öğrenmeye sahip robotların yapılması bize yakın gelecekte insan bilincinin bilgisayarlara da aktarılabileceği ihtimalini düşündürüyor. işin teknik ayrıntılarını geçip teorik olarak böyle bir şeyin gerçekleştiğini düşünürsek ise önümüze daha önce hiç hayal etmediğimiz bir tablo çıkıyor. Bu tabloda insanlar ölümsüz, zaman kavramı tamamen içinde çalıştığımız cihaza kalmış ve alabileceğimiz zevkler, deneyimleyebileceğimiz şeyler tamamen sınırsız. Bu şekilde anlattığım zaman ne kadar her şey olumlu gibi de gözükse Eğer Black Mirror'ın üçüncü sezon birinci bölümünü izlerseniz demek istediğin zaman algısının nasıl felaketlere yol açabileceğini anlarsınız. Aslında baktığımızda zaman kavramı birçok problemi beraberinde getirse de bize sunacağı sınırsız kaynaklar aslında çok olumlu gözüküyor. Sonuçta dünyadaki bütün savaşların, zorlukların nedeni kaynakların kısıtlı olması. eğer siz bu kaynakları sonsuz yaparsanız her şey eşit değerde olacak ve Herkes istediği şeye istediği şekilde erişebilecek. Yani bir nevi ütopyaya erişmiş olacağız. Şimdi tekrardan teoriyi bırakıp işin teknik kısmına gelirsek bu söylediğim şeyler imkansız değil, yeni yapılan süper bilgisayarlar bizim zekamız seviyesinde bir yapay zekaya taklit etmeye gayet yeterli, ve bu alanda ki çalışmaların ilerkeyiş hızını da hesaba katarsak, önümüzdeki 30 yıl içinde bilgisayar içerisinde yaşayan insan bilinçlerine ulaşmamız çok olası.
aktarılamaz olduğunu düşündüğüm mesele.
zira aktarılacak şey bilincinizin bir kopyası olacaktır büyük ihtimalle. bu durumda sizin bilincinizin bir kopyası var olmaya devam etse de bilinciniz sizinle beraber yok olacaktır.
olsa olsa geride kalan aileniz için cici bir simülasyon kalacaktır geriye.
insan bu rahat durmaz. gider kızın bilincini hackler. ayrıca ortada cevaplanması gerekli bir sürü soru ortaya çıkar.

(bkz: kıbleye monitör mü dönecek hard disk mi)

(bkz: 3 gb fazlam var diyetteyim)

(bkz: monitörlerin çarşafa girmesi gerekliliği)

(bkz: kuran ı 0 15 saniyede hatim etmek)

(bkz: ölmeyince cennete de gidememek)
duyguları da bir şekilde AI'ye aktarabilirlerse neden olmasın. Makineleşme sürecinin belkide hiç yapamayacağı şey insan duygularını taklit etmek olacaktır. Korku, heyecan, empati gibi özellikler insanların karar alırken etkilendiği duygular. Bir makine bunun dengesini nasıl kurabilir, bir AI tüm bu girdileri işleyerek karar verebilirmi, bunu zaman gösterecek.