bugün

hayırlısı olsun; hidayet, imamhatip’ten değil allah’tan...
imam Hatip okullarında okutulan din eğitimine göre kafası çalışan bir genç ateist olur diyen insanlar eğitimciler var ki; bunun en medyatik olanı ihsan Eliaçık.

Yalnızca imam Hatipler mi bu durumda?
Tüm tarikat cemaat yapıları ve dinayet de bu durumda (diyanetin yüzlerce fetvası bu konuda örnek verilebilir) insanlar din olgusunun artık bir inanç olmaktan çıktığını görüyor.

Din inancı bir Tanrı yaratıcı inancı taşımanız ateist deist agnostik olmanıza engel değil.
Karşınızda olan insan ile aynı Tanrı din inancı taşısanız bile yine ateist deist agnostik olmanıza engel bir durum değil.
En acısı aynı camiye kiliseye havraya gitseniz, onun dini onun mezhebinden cemaatinden tarikatından olsanız bile yine ateist deist agnostik yakıştırması size yapılır.
Neden?
Çünkü onun gibi inanmıyor düşünmüyor aynı bakış açısında değilsiniz.
Din Tanrı inancı artık yaratan ile insan arasında özel bir olgu durum düşünce olmaktan çıktı.

Ateist deist agnostik düşünce, din adamlarının, dini kurumların, dini kullanan yapıların oluşumların (en büyük oluşum burada devlet) baskı güç aracı olarak dini kullanarak eleştirileri engelleme, halkın denetleme mekanizması dışında olmasını sağlamak, iktidar yönetime kutsallık katmak, Savaş gibi para ve can açısından pahalı olan durumları daha ucuza mal etmek duruma tepki olarak ateist deist agnostik vb düşünceler oluşmuştur.

Ateist deist agnostik vb düşünceler inanç sistemleri, dini kurum yapılar iktidarların idarecilerin insanlara empoze ettiği insanın kafasında olan ve insanın yarattığı tanrı inancına karşı; tanrının yarattığı insan aklının özgün bireysel inanç düşüncesidir.

6 yaşında kız çocuğu ile evlenen ve din buna izin veriyor diyen bir insana karşı aynı dinden olduğum halde o insana seninle aynı dinden değilim desem ateist mi olacağım?

Peygamberin sünneti diyen birine karşı deve sidiği içmeyen biri olarak, çok eşliliği bir seks tutkusu olarak yaşamak isteyene karşı tek eşliliği savunan biri olarak, sakal cübbe sarık ile dolaşmayan peygamber sünneti diye misvak kullanmayan biri olarak, adet örf gelenek o an yaşanan siyasi sosyal zorunluluğu islam emri olarak görmeyen biri olarak ben deist mi olacağım?

Bana dayatılan, empoze edilen insanların yarattığı tanrı inancını ret ettiğim için ama insanları çeşitli kültür coğrafya dil kimlik de insanları yaratan Tanrı din inancında olduğum için ateist deist agnostik mi oluyorum?

insanlık ve Dinlerin evrim tarihine bakın.
Çok tanrılı din inancından tek tanrılı din inancına yahudilik Hıristiyanlık ve islam ile gelen insanlar, hangi tanrıya ne diye seslenirse seslensin, neye hangi dine inanırsa inansın tüm dinler ortak olarak çalma öldürme yalan söyleme adil ol gibi ortak 10-15 emir ile muhatap olmuşlardır.
Bunun okulu olmaz.
Bunun için üniversite okumak gerekmez.
Bunun için prof olmaya veya akademisyen olmaya da gerek yok.
Öldürme çalma yalan söyleme vb emirler için bunları gerçekleştirmek için bir dine girmeye gerek yok.
Bu yasaklara uyuyorsan zaten otomatikman sen bir dine inanıyor ve tanrının sevgili kulu olursun.
Tanrı din olgusu bir inanç değil, davranıştır.
Yasaklara uymuyorsan inanmıyorsun.
Hangi okul da okusan, hangi dil de tanrıya dua ediyorsan bile yine dinsiz biri olursun.
Şahsım bu kişilerden biridir. Kendimi deist olarak tanımlasamda tanrı var yok sorusu hala kafamı kurcalıyor. Kuran mealini 3 defa okudum. Hz muhammed tarafından yazılıp yada yazdırıldığına eminim. Çünkü çok çelişkili ve mantıksız şeyler var. Bigün dinden çıkış hikayemi yazarım.