bugün

zorluğu sanırım çok yazmalarından ve muhakeme kurmaları gerektiğinden kaynaklanıyor. Misal ben bir tıpçı olarak tıbbın kuru ezber olduğunu ki bu insan üstü bir ezber ayda 2 bin sayfalık notun her cümlesinin ayrı bir bilgi içermesi ve o bilginin de cümle halinde tek tek ezberlenmesi bildiğin kabir azabıdır lakin hukukta biraz daha mantık ve sosyal boyut devreye giriyor. Tıbba göre daha rahat olsa da yüksek muhakeme ve edebi güç istiyor adamların sınavları.

Tıp hukuku ve hekim hakları dersine giren hukuk hocasının da sınavda dediği gibi "bu kağıtları bizim hukuk fakültesinde dağıtsam 8 sayfa yazmışlardı şimdi, 3 cümle yazıp vermeyin" hakikaten adamlar sayfalarca yazıyor, yazacak şey nereden buluyorlar merak konusudur. Tabii bir tıp ile kıyaslamıyorum. Bizimki daha zor, hıh!
hayatan soğutan sınavların başında olmasının yanı sıra; insanın ömründen ömür götüren sınavlardır. bu fakültenin sınavlarında önemli olan vereceğiniz cevabın ilk cümlesinin doğru,kurallı kullanmış olmanızdır. ilk cümleniz istenildiği gibi değilse sayfalar dolusu yazıp vermiş olduğunuz cevabın üstü tek kalemle çizilebilir. medeni hukuk en baba derstir. bu dersi iyi öğrenebilmek için en kötü haftada bir kez tekrar yapmalısınız.

bazen bütün anayasayı noktasına, virgülüne kadar ezberlenmiş olmanıza rağmen sınavdan 50 alabilirsiniz. bu da psikolojinizin bozulmasına sebebiyet verir..

eğer başınıza ağır fakat, tatlı bir bela almak istiyorsanız bu fakülteye gelin derim.