bugün

Liseyi bitirmiş bireyin kafasını kurcalayan sorunsalı.
yeditepe miss.
devlet üniversitesi şeklinde gönül rahatlığıyla cevaplayabilceğim sorunsal.

mühendislikler için itü, ytü.
Balıkesir üniversitesi tercihler arasında tutulmalıdır. (Myo lar bile)
nişantaşı olmaması gereken üniversitedir.
gidip gördüğün, içine sinen yere diye cevap vermek elzemdir. iyi bir üniversite okumak istiyorsanız ve puanınız da gayet iyiyse, markası olan üniversiteleri tercih edin elbette. ama bunu yaparken de gideceğiniz bölümde hangi hocalar gitmiş, kimler gelmiş, kimler varmış, kimler yokmuş iyi araştırın. aksi halde o okula gittiğinizde "sizin nesil çok şanssız, biz falan falan hocaları gördük, siz hiç birini göremediniz" tarzı laflarla karşılaşmaktan gına gelebilir.

mühendislik için birinci sıraya boğaziçini koyun derim. bilkent falan ne kadar iyi olursa olsun, bence boğaziçinde okumak daha tercih edilesidir. birinci sebebi, boğaziçinin ortamı çok iyidir ve istanbulda olması büyük avantaj sağlar. ikinci bir sebep ise boğaziçinin öğrencilerine mühendislik haricinde başka kapılar da açmasıdır ki, sırf tıp olmasın diye mühendislik seçen, fazla idealist olmayan gençlerimize büyük avantaj sağlar bu. istanbulda olmak da zihninizi açar, ufkunuzu genişletir. gerçekten de istanbul, üniversite okumak için eşsiz bir şehir.

boğaziçi haricinde odtü, itü, bilkent gibi okullar da gayet iyi. ama ankarayı iyice görmeden ankaradaki üniversiteleri tercih etmeyin. sonra çok pişman olabilirsiniz.

puanınız çok iyi değilse, ailenizin durumuna göre bir özel üniversite düşünebilirsiniz. burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, gideceğiniz okulun iyi bir geçmişi olmasıdır. daha tüyü bitmemiş üniversiteler, iyi reklam yapıp öğrenciyi çeker. daha sonra da bir anda sönüverir. öğrencisine değer vermeyen, müşteri muamelesi yapan okuldan hayır gelmez. tek maksadınız diplomaysa onu bilemem tabi.

ayrıca durumunuz iyiyse, yurt dışı fırsatlarını da iyi değerlendirin. yurtiçinde harcayacağınız parayla yurtdışında çok daha iyi üniversitelere de gidebilirsiniz. ama mutlaka bilenlere danışın.

ve en önemlisi de seveceğiniz, okumaktan keyif alacağınız bir okula gidin. "iyi bir üniversiteye kapak at, gerisi kolay zaten" diyenlere kanmayın. üniversite hayatı o kadar kolay değildir. kolaylaştıracak olan da, zorlaştıracak olan da sizsiniz. lisede hocaya yalvar yakarak ders geçebilirsiniz, üniversitede ise asistan sırf grup arkadaşınıza gıcık oldu diye dersten kalabilirsiniz. sınavlarınızın üst üste geldiği dönemlerde günde ortalama üç saat uykuyla ayakta kalmaya çalışırsınız. sonra sınavlar bitince arkadaşlarınızla sabahlara kadar eğlenir, akşama kadar uyuyabilirsiniz. yani lisedeki o dengeli hayatınız alt üst olacaktır normal olarak. tüm bunlardan dolayı, seveceğiniz bir okula gidin ve üniversite hayatını sakın ama sakın "dört senelik askerlik" gibi görmeyin.
Şuna git, buna git demek yanlıştır. Bu tamamen kişiye bağlı bir durumdur.
karabukun tercihlerde tutulmasi gereken bi universitedir . puaniniz ne olursa olsun burda okuyabilirsinz baraji gectikten sonra tabi .
gitmeyin.
valla gitmeyin kızlar da teklif etmiyo hem.
gelme kardeşim ne ara gelip ne ara gittiğini anlamıyosun.
Ybu olmasın aman diyim.
hangisine giderseniz gidin ama istanbul üni'ye katiyyen gelmeyin.
Tercih zamanı tek tercih yapıp yeditepeyi yazmam, sonuçlar açıklandıktan sonra yerleşemediğim için üzülüp ek tercihle Ticarete yerleştiğimde iyiki dediğim okul. Yeditepeye yerleşseydim muhtemelen şuan hala okuyo ve baba parası yemeye devam ediyo olurdum. Şuan mezunum çalısıyorum ve kendi paramı çatır çatır yiyorum varmı ötesi
güncel Önemli Başlıklar