bugün

Düşünüyorum da üniversiteden mezun olan kişiler sudan çıkmış balık gibi oluyor sadece sağlık alanında o da bazı bölümler direk işin başına geçip mesleğini yapabiliyor. Bu durum başka ülkelerde de böyle midir.
Eğitim fakültesi mezunları bile hem mesleki hem de pedagojik anlamda öğretmenlik yapmaya başlayınca kendilerini geliştirebiliyorlar. Ya da işletme iktisat mezunları reel anlamda muhasebe hesap kitap işlerini çalışmaya başlayınca öğreniyorlar.
Daha birçok bölümde aynı olay geçerli.
Planlı öğretim mi var ki işinin ehli olsun millet. Ne derler almanya nın gelişmesi için meslek liseleri sayesinde oldu. Biz ne yapıyoruz herkes memur olsun diyoruz, ona göre okutuluyoruz. Üretmek umrumuzda değil yeter ki ayın 15 nden 15 ne maaş yatsın.

Not edit, :kuzenim var endüstri meslek çıkışlı 3d, autocad ne varsa kullanıyor, koca cnc makinaları ne diyor anlıyor verdikleri maaş ne ? 1800. O da daha 18 yaşında bıraktı işi yks falan çalışıyor karateden besyo ya gireceğim diyor.

işçinin emek karşılığı yok
işçinin sendika hakkı yok
işçinin adam akıllı yemek parası yok
işçinin en büyük kaygısı ge le cek. 2 gün rapor olsa hadi yallah diyen patronlar olduğu sürece endüstri alanında bok gibi kalacağız.
maharet iş de değil. maharet hangi işi yaparsa yapsın kişinin ehil olması. yani keramet sende kardeşim. martin luther king şöyle der;

“eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse micheangelo’nun resim yaptığı, beethoven’ın beste yaptığı veya shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. o kadar güzel süpürün ki, gökteki ve yerdeki herkes durup, burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin.”
forum morum ama aslında iyi soru, iyi başlık.

yanıtı kolay; hiçbiri.

fakat tecrübeyi büyük bir hızla pratiğe dönüştürme yetisinin verilebilmesidir önemli olan.

ülkedeki pek çok üniversite, net olarak çöptür. mezunların çoğu bırakın vasat eğitimi, cahil seviyesindedir.

dört yıl, altı yıl, iki yıl; neyse, yüksek öğretim görmüş birinin "muhtelif" yazamaması, sembolik olarak, acıklı bir durumdur.

umarım gelişen teknoloji ve bu sanal ağlar, sosyal medya zımbırtıları, yozlaşmaya bulundukları katkının bir kısmını da umut kaynağı akıllı, uslu, vicdanlı gençlere aktarırlar.
su ürünleri mühendisliği.

ben bu bölümde okuyan insanları çok merak ediyorum ve okul bittikten sonra suda yetişen her boka ziyadesiyle hakim olduklarını düşünüyorum ve mezun olduğum siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden utanıyorum.