bugün
- gecenin şarkısı8
- dinsiz olmak14
- iremga da ki ga'nın anlamı22
- dubai çikolatası43
- herkesin atatürkçü olması22
- kötü davranan erkoya aşık olma sendromu15
- sokak kedisi için para harcayan gerizekalı90
- liseden sonra günyüzü görmemek16
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz43
- bir trans ile kanka olur musunuz18
- evlenmenin amacı nedir sorunsalı25
- şeytandan bile daha kötü insanlar14
- turşu yeme perileri14
- bir sözlük kızının çoraplarını hediye olarak almak10
- uludağ sözlükte hiç kötü insan olmaması12
- atatürk'ü görünce ağlayanlara allah akıl versin16
- sözlük yazarlarının çayları13
- esenyurt belediye başkanının gözaltına alınması31
- yiyip yiyip kilo alamamak10
- 194 hafta sonra mesaj atan kız18
- anahtar parti19
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici16
- anın görüntüsü17
- bik bik'in tapılası ayakları10
- ben onu adam ederim diyen kız15
- yürümekten keyif alınan caddeler11
- kelimelik12
- playstation 5 pro fiyatları11
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler18
- kadınların konuşmasının yasaklanması12
- tuvaleti temiz bırakmamak15
- queen ravennaya alınabilecek hediyeler8
- mehmet şimşek12
- görücü usulü evlenmek19
- g s'i ermeni uşağıdır11
- queen ravenna'nın halloween bayramını kutlamak14
- stres azaltıcı basit aktiviteler19
- diyete başlamak15
- peşini bırakmayan eski sevgili9
- ela gözlü yazarlar birliği15
- 7 yıl kumarhanede çalıştım soruları alayım36
- kuresel10
- sana ateşli geceler yaşatacağım diyen kız17
- osmanlı bir hanım olmak13
- billie eilish'in sahnede yaptığı hareket9
- sözlükteki şişko kadınlar10
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı28
- kombiyi açan sözlük yazarları9
- dünyanın yaşı11
- 65 yaşındaki sözlük abazanı14
kişinin yaşamını tek bir alana hapsetmemesi, yeteneklerini çeşitlendirmesi, bir yerden alınan beklenmedik bir darbeyi diğer bir alanda karşılaması, darbenin yıkıcı etkisini kırmasıdır.. ki görüntüde dışa vurulan güçten öte, yaşamın farklı alanlarına yayılan etkinliklerle pekiştirilmesi gerekir.
"gelsin, hayat bildiği gibi gelsin" modunda dolaşmaktır.
kazanmanın parolası. hayatta kalmak, mutlu olmak, başarılı olmak, kaybetmemek için gereken tek şey. kimisi para kazanarak yapar bunu, kimisi hayatı ciddiye almayarak, kimisi de kendini geliştirip her türlü zorluğa hazırlayarak. ama tek amaç var, o da güçlü olmak. hangi anlamda algılarsanız algılayın...
Duyguların kontrolünü ele almak, zaman zaman kendini soyutlayabilmek, geçmiş ve gelecek hakkında objektif olarak düşünebilmeyi başarabilmektir. geçmiş acıları ve kırgınlıkları hatırlamak değildir, ileriyi görebilmektir, sabırlı olabilmektir, insanları duygusal ve ahlak kurallarına göre değerlendirmek, iyi-kötü yargılaması yapmak ya da duygularımıza göre insanları elemek yerine her zaman davranışlarının sonuçlarını değerlendirerek hareket etmeyi öğrenmektir, olaylara ödeyeceğimiz bedeli ölçerek bakmayı öğrenmektir, her zaman kendine ve etrafındakilere güvenmemektir.
illa güçlü olmak gerekmez, önemli olan güçlü hissetmektir.
Kişisel gelişim kitaplarındaki safsatalara inanmamak. Her birey farklılık gösterir. Sözün özü; Güçlü insanlar kurallara pek uymayan insanlardır bir yerde. Çünkü, güçlü insanlar kuralları kendileri koyar.
(bkz: güçlü soydemir)
''Sana ihtiyacım var, gel ! '' diyebilmekmiş güçlü olmak. (bkz: can yücel)
bazen güçsüz gibi görünmektir güçlü olmak. karşındakine onsuz yapamayacakmışsın izlenimi vermektir istemeden de olsa. güçlü insanları sevmek zodur çünkü. herkes bir hayatın kahramanı olmak ister, bu yüzden de güçsüz insanlara yaklaşır. ne kadar güçlü olsanda sırf sevilmek, korunmak ve sığınmak ihtiyacı duyduğun için güçsüz durmaktır güçlü olmak ve tüm bunlara rağmen karşındaki insan gerçekliğini yitirdiğinde çekip gidebilmektir, sevip sevmediğine aldırmadan... yani yeri geldiğinde kendi ipini çekmektir güçlü olmak ve yaşanacak keşkeleri göze almaktır şuursuzca..
evine ekmek getirebilmektir.
rakıdır.
(bkz: keçiboynuzu pekmezi)
anadolu insanı.
yaşam denen şey istikrarlı gelişmeyen bir süreçtir. güçlü olmak; manuel olarak kendi adınıza adaleti sağlamaya ,dengeyi kurabilmeye olanak sağlar. gereklidir bu açıdan, edinilmeli...
tüm olumsuzluklara ve hayata karsi kendini savunabilmektir.
hayata istediğini vermemektir. canınızı yakarken, kanınızı akıtırken suratına tükürüp gülüp geçmektir.
daha fazla sorumluluk gerektirir.
fiziksel güç olarak bahsedecek olursak ve bu fiziği güçlü insanın spor salonunda ciddi anlamda vakit geçiren birisi olduğunu ele alırsak;
karşındaki kişi tahmin edemez,
sen bisepsinle günde yüzlerce kilogram ağırlık kaldırtıyorsundur. sıradan bir insan ise 10 kg ağırlığı kaldırırken ıkınıyordur. diyorum ya tahmin edemez o insan, senin kolunun içine sıkıştırdığın kafasına yüzlerce kilogram baskı uygulayarak kafatasını patlatabileceğini..
sen bacaklarınla günde yüzlerce kilo ağırlık kaldırıyorsundur. sıradan bir insan 20 metreyi koşarken ıkınıyordur. diyorum ya tahmin edemez o insan, senin bacağınla sıkıştırdığın kafatasına yüzlerce kilogram baskı uygulayarak kafatasını patlatabileceğini..
sen yüzlerce kilogram ağırlığı yerden kaldırıp indirirsin günde onlarca kere. sıradan bir insan damacanayı kapı önünden mutfağa kaldırıp götürdüğünde beli tutulur. karşındaki bilemez göğüslerinle yüzlerce kilo ağırlık kaldırdığını, halbuki sıradan bir insan 10 tane şınav çekemez bile..
ve bilemez o insan çenesine yüzlerce kilogramlık güçteki bir yumruğun gelebileceğini. geldiğinde yere düşüp kalkamayacağını.. o yerdeyken senin onu yerden çekip duvara atıp kafatası patlatabileceğini..
ve spor yapan insan bilir güç başkasına zarar vermek değildir. kendini korumaktır. o kişi bilir bakışıyla karşısındaki kişinin susup yoluna devam edeceğini. bilir diyorum ya, zor durumda değildir en kötü anda bile.. isterse karşısındaki insanın kafatasını patlatabilir..
sen bisepsinle günde yüzlerce kilogram ağırlık kaldırtıyorsundur. sıradan bir insan ise 10 kg ağırlığı kaldırırken ıkınıyordur. diyorum ya tahmin edemez o insan, senin kolunun içine sıkıştırdığın kafasına yüzlerce kilogram baskı uygulayarak kafatasını patlatabileceğini..
sen bacaklarınla günde yüzlerce kilo ağırlık kaldırıyorsundur. sıradan bir insan 20 metreyi koşarken ıkınıyordur. diyorum ya tahmin edemez o insan, senin bacağınla sıkıştırdığın kafatasına yüzlerce kilogram baskı uygulayarak kafatasını patlatabileceğini..
sen yüzlerce kilogram ağırlığı yerden kaldırıp indirirsin günde onlarca kere. sıradan bir insan damacanayı kapı önünden mutfağa kaldırıp götürdüğünde beli tutulur. karşındaki bilemez göğüslerinle yüzlerce kilo ağırlık kaldırdığını, halbuki sıradan bir insan 10 tane şınav çekemez bile..
ve bilemez o insan çenesine yüzlerce kilogramlık güçteki bir yumruğun gelebileceğini. geldiğinde yere düşüp kalkamayacağını.. o yerdeyken senin onu yerden çekip duvara atıp kafatası patlatabileceğini..
ve spor yapan insan bilir güç başkasına zarar vermek değildir. kendini korumaktır. o kişi bilir bakışıyla karşısındaki kişinin susup yoluna devam edeceğini. bilir diyorum ya, zor durumda değildir en kötü anda bile.. isterse karşısındaki insanın kafatasını patlatabilir..
zordur.
(bkz: yıkılmadım ayaktayım) şarkının sözleri, biraz özetliyor güçlü olma durumunu. zalimlere, kötülere yenilmedim buradayım. mahsun başkan, bırak şu film işini dön geri arabesk müziğe.
kimi zamanlar insanların mücadeleci hayat içinde gerek duyuğu bir eylemdir.fakat kimi başarır kimi baştan pes etmiştir
Güçlü olmak...Uzak,başka bir şehirde,hiç kimsenin kapını çalmadığı ve hiç kimseyi tanımadığın bir yerde yıkıntılar içinde küllerinden yeniden doğmaktır.Bir zümrütü anka kuşu gibi...
öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsün. işte güç bu. güç, buna denir.
bir'i bilmek, bir olduğunu bilmektir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar