bugün

Günümüzde kendini filozof sananların arasında yoklukları ve varlıkları maalesefki fark edilmemektedir.
görsel
Günümüzde bu işi isviçreli bilim adamları görmektedir. Onların da tam olarak ne işle meşgul oldukları bilinmemektedir.
albert camus ve sartre ın bu işi zirveye taşımasından sonra artık neredeyse bitti felsefe. Nihilizm doruğunu yaşadı camusla var mi nihilizmden öte felsefe? Bencede camusun zirveye imzasını çakmasından sonra bitti bu iş. Bu saatten sonra ancak geliştirilebilr ama artık yeni bir akım başlatılamaz hoş camusta turganyevin felsefesini geliştirmişti zaten başlatmamıştı.
Edit: ekonomik rahatlıkla dogrudan bağ kurmak saçmalıktır. Neymiş 200 yıl önce insanlar gelecek kaygısı taşımıyormuş ya bi git gözünü seveyim, ekonomik kaygı dünya kuruldu beri vardır toplumun genelinde bugünün Türkiye'si 30sene öncesinin amerikasından daha müreffeh durumda , evet ekonomik rahatlıkla felsefe arasında bir bağ vardır tabii karnı tok adam felsefe yapar amma velakin bu 200 sene önceki Avrupa'da insanların bugünden daha rahat olduğu anlamına gelmez.
az bucuk konusunca iceri aldiklarindan olabilir.
Heleki tr'den çıkmaması çok normaldir. Oğlum bu filozoflar zengin adamlar, çalışmalarına gerek yoktur. Rahattırlar yani. Siz şimdi gelecek kredi kartı ekstrelerini düşünürken bir yandan da varlık var mıdır diye mi düşüneceksiniz. Bu olgunun cevabı ise felsefenin ilk konusudur. Felsefenin çıkış noktası...
gerekli olan demokratik ortam ve refah seviyesi olmadığındandır.
eski yunan sempozyumlarına bakacak olursak o elitist ve objektif ortamın olmadığını görebiliriz.
tarihi eserlerdeki tasvirlerden yola çıkarak konuşuyorum, ne arp çalan güzel kızlar var, ne şarap testileri boy boy, ne de dans.
halay çekip etli pilav yerken ne kadar felsefik düşünebilir ki insan.