bugün

insanı sinir eden, dediğin 'günaydın' sözüne layık olmayan insan türüdür.

özellikle apartmanımızda yüz yüze baktığımız kişilere sabahları günaydın demeyi alışkanlık edinmiş bir insan olarak, genellikle her zaman 'göt' olmuşumdur. acaba 'sabah sersemliği ile farkında mı olmadılar' diye düşünürken akşam eve dönüşte de aynı kişiye rastladığımda bilerek asansörden inerken 'iyi akşamlar' sözüne karşılık vermediğini de görünce, evet evet bu bildiğin 'sığır' yakıştırması yapmışımdır.

bu şahısın annesi anneme çaya geldiğinde anneme abuk subuk laflar ettiğinde o kişinin daha bir sığır olduğunu anlamışımdır.
anneme, 'senin kız bizim oğlanla devamlı konuşmak istiyormuş, hayırdır dünürlük mü gözüküyor bize' diye kikirdeyerek sorunca annem dona kalmış, bu nasıl bir zihniyettir diye düşünmüş kadıncağız.

allahtan anneme birkaç gün önce durumdan bahsetmişliğim vardı da annem gelip, 'sen milletle ne konuşmaya çalışıyorsun' diye bir soru ile karşı karşıya kalmamışımdır.

ondan hoşlandığımı falan düşünmüş bu sığır sanırım.

gayet masum, sıradan bir 'günaydın' sözünü bu şekilde art niyete çeviren insanoğluna yazık lan.
medeniyetin beşiği zannedilen avrupa'nın göbeğinde de bile olan insan.
bir daha günaydını hak etmeyecek kişidir.
yaz kızım:
sanığın tutuksuz yargılanmasına fakat,
evinin istasyona yakın bir yerde olmasına karar verilmiştir nokta.
benim ara sıra yaptığım davranıştır ne yazık ki... mutsuz ve sinirli uyandığım sabahlarda yaparım günaydın diyenle alakası yoktur. üstüne gitmeyin diğer sığırların da on dakika sonra gelirler kendileri...
sokakta farklı versiyonu olabilir.
+pardon bayan saatniz kaç.
-...(kadın yanımdan koşarak uzaklaştı)
* *
bazısı sevgiliyle yaşanır.

+ günaydin sevgilim ne kadar güzel bir gün değil mi?
- çay koy.
gecesi kötü geçmiş insan cümlesidir kanımca.bir gecesi bir gecesine uymuyor ne yapsın.
işe gelirsin bazen günaydın demezsin de gülümsersin. o zaman ki tavrı ise şöyledir:
-(masum bir gülümseme)
-noldu niye güldün?
-!='(^(+(
duymamış olabilir. hiç istemediğin halde sırf nezaket olsun diye yaptığın bir şeydir günaydın demek, ve genelde yarım ağızla söylenir. algıları kapalı, afyonu patlamamış, önüne çıkan her şeye lanet okuyan muhatabın da seni duymamış olabilir. siktir edin takılmayın böyle şeylere.
genellikle devlet dairelerinde bulunurlar.

günaydın dersin, mal mal bakar suratına. çoğunluğu ise, o "günaydın" kelimesine tepkisiz kalmaktansa kaçmayı yeğler. arkasını döner, işi olmasa da bir şeyle uğraşıyormuş gibi yapar ya da birden amaçsızca ters yöne yürümeye başlar.

bir de her kapı eşiğinde durup günaydın demek için bir insan arayanlar vardır. ama aradığı insan, kapsama alanı dışında olduğu için bulamazlar. ama sadece bir günaydın ile gülümseyip, günün geri kalanını ufak tebessümle devam ettirmektir. çünkü günün uzunca bir süresini beraber geçiren insanlar birbirinden uzak olmamalı. çünkü "biz bir aileyiz" yalanı, yalan olarak devam etmemeli. nafiledir.

evet bu insanlar yüzünden her sabah başını önüne eğip masasınıza oturur, bir kaç dakika düşünürsünüz; acaba ben ne yaptım diye, bulamazsınız. sebep bazen siz değilsinizdir, düzendir.

böyle düzenin içine sıçayım.
ülkemizde ege'den uzaklaşıp istanbul'a doğru yönelince popülasyonu kademeli olarak artan güruh...
daha görgü kurallarından, insana saygıdan haberi olmayan tiptir. kadın, erkek farketmez...
kendisinin insan yerine koyulmasından rahatsız olan tiptir.
ilk örneklerini üniversite gençliğinde gördüğüm tip.
asosyal kişiliğin tipik bir örneğidir.
+günaydın.
-...
+möööö!!!
-ha günaydın canım.
+sığır...
istisnalar haricinde yurdum kadınının geneli.