bugün

"insanlar sevilmek için yaratıldılar, eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmalarıdır." ‪#‎cemilmeriç‬
yılmadık ve soldu güneş. saat daima beş.
rüyanın ertesi karanlıkta, bu söze bir çare ameliyatta.
dönsün neşter, saplansın yüreğine. sağduyu görünmez negatif bir etki aslında.
Gelinde sıçar, ama kaynana daha usturuplu sıçar.
arkana bakma. gittiğin yön ora değil.
özgüven herşeyden önemlidir. özgüvenli olmalı insan yoksa çok cefa çeker.
aile ebeveynlerimin facebook, instagram dan sonra sözlüğü de keşfettiğini anladığım başlıktır.

rip uludağ...
Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin...
Hz. Muhammed (s.a.v.)
Loş bir karanlıkta halıya düşen lens aranmadığı, sahte kalabalıklarda da mutluluk aranmaz.
Uçup giden her şey bir gün geri gelir ama tam da onlarsız yaşamayı öğrendiğiniz zaman.
En zoru budur. Kişinin kendi kendini yargılaması, baskalarını yargılamasından cok daha güçtür. Kendi kendini yargılamayı beceriyorsan hakikaten bilgi bir kisisin demektir.
Önce sevdiğiniz terk eder sizi,ardından uykunuz.Sonra ne sevdiğiniz geri geIir ne de uykunuz…
Eğer herşey 'sen'sen zaten kaybetmişsin demektir.
görsel
belki mevsimi gelir seversin yine beni.
belki de yerim hep kışlıkların arası..
Ölüm gibi bir şey oldu, ama kimse ölmedi.
Gözümü kapatıp öylece affettiğim şeyleri bir görseniz, "ne yürekliymiş be" dersiniz. O kadar çok şeyi sindirdim ki. Kalbim zehirleniyor.
Çok fazla kırıldım o alçılar çağresiz.
Hayat, ben bugün yazmayı öğrendim ama seni okumak neden bu kadar zor.
Arafat dağı da bir yüce dağdır.
senin kimseye ihtiyacın yok ki neden takıldın bu kadar diyor . kimseye ihtiyacının olmaması ne kadar rüzgarlı bir yer sen biliyor musun ?
Cesaretiyle yaşamayan esaretiyle ölür. Evet.
Uzaklarda bir çocuk ağlıyordur bazen,aslında uzak dediğime bakmayın çok yakındır bu çocuğun çığlıkları..
çoğu insanın bilmediği bu yüzden uzak bildiği ama aslında içindeki dahası kalbindeki olan bu çığlık ..
Bu çığlık kimi zaman incitir ama aynı zamanda insan olmanın gerekliliklerini de gösterir..
Nasıl desem ,
Saf kalabilmeyi becermiş masum yanlarımızdır ..
Her insan bir değildir tabi kimi içinde kaybolur bu çocuğu ararken gözyaşlarıyla, kimi dışında kahrolur bu çocuğun çığlığını biraz olsun acıtan bu bunalımlı rüzgarda arar yana yakıla ..

nasıl ararsınız bilmiyorum bu içinizdeki çocuğun haykırışlarını ama eğer aramaktan hiç vazgeçmiyorsanız kalbiyle düşünebilen ender insanlardansınız..
insan kendi hataları için suçlayacak birisini mutlaka bulur. ( senin yüzünden! ),

Başkalarının başarı ve doğrularında ise her zaman kendine pay çıkarır. ( ben olmasaydım!).
Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı.
Bazen kötüler, nadiren iyiler kazanır, çoğunlukla herkes kaybeder. (bkz: murat menteş)