bugün

bireyin (bkz: genotip)ini oluşturan genler o bireyin kendine özgü karakterlerinin meydana gelmesinden sorumludur. bir organizmayı oluşturan karakterlerin tümüne ise fenotip denir.fenotip kavramı bireyin tüm iç ve dış morfolojik , fizyolojik karakterlerini kapsar.
(bkz: gen)
genotip+çevre= fenotip
Fenotip ya da Dışyapı, genetik (genotip) ve çevresel etkenlerin yarattığı özelliklerin canlının dış görünüşündeki yansıması. Fenotip çoğunlukla genler tarafından belirlenir ancak bazı koşullarda diğer etkenler, fenotipin genotipe yüzde yüz uymasını engelleyebilir. Bu duruma hipomorfizm denir.

Fenotip, zaman içinde değişebilir. Birden çok genle kontrol edilen özelliklerin fenotipleri de karmaşıklık gösterir. Genlerin durumuna göre çeşitlilik gösteren fenotip sınıflarına pleitropik fenotipler denir.

Biyolojik sınıflandırmanın ilkel aşamasında kullanılan sınıflandırma yöntemi, canlıların görünüşleri; yani fenotipleri üzerine kurulmuştu. Ancak genetik biliminin gelişmesi sonucunda moleküler düzeyde sınıflandırmaya geçilmiştir. Ortak fenotipe sahip canlılar, her zaman evrimsel olarak ortak atadan gelmezler. Yakınsak evrim, fenotiplerin birbirlerine benzemesini doğurabilir. Modern genetik terminolojisinde, herhangi bir mutasyonun yarattığı degişime de mutant fenotip denmektedir.
genotipin kankasıdır kendileri...
fenotip sadece kadınları cazip yapan bir vasıftır. erkekler tarafından fütürsuzca harcanmalıdır.

çünkü ancak bilgisizce yaşanan bir erkeklik çekicidir. erkek dikkatini kendine verdiği an kadının gözünde erimeye başlar.
kadınlar üzerinde oldukça etkisi vardır. bu durumda kimi karizmaya bakar, kimi karizmadan yola çıkarak cüzdanın kabarıklığının analizini yapar. konuyla ilgili olarak;

http://www.youtube.com/watch?v=EkQZdTSah5s
bireylerin oluşturabileceği fenotip sayısı 2 üzeri n formülü ile bulunur. formülde ki "n" heterozigot sayısını belirtir.
(bkz: #14842800)
insanların önem vermemesi gereken şey.
canlıya ait genlerin oluşturduğu dış görünüm.
kesinlikle dış görünüm değildir.

genlerin ve çevrenin etkisi ile şekillenen herhangi bir şekilde belirlenen ve açıklanan özelliklerdir.
genotipin " elimdekilerden fazlasını istiyorum " diyerek dışarı açılması, dünya ve canlılar ile ilişki kurması sonucu kazandığı yeni özellik ve yetenek.
insanı, vücudundan çok net anlayabilmektir. insanın cv'si fenotipidir. aile eğitimi, maddi durumu, büyüdüğü semt, yaşadığı semt, arkadaş çevresi genetiği ile birleştiğinde çıkan tiptir tanımımca. bir insanın tipinden varoş, sapık, sığır, hanzo vs olduğunu anlayabilirsiniz kanımca.
(bkz: dış görünüş)
Bugün biyoloji dersinde işlediğimiz konu. Banane fasulyenin sarı olma ihtimalinden.
Heterozigot bir allel gen çifti bulunuyorsa baskın karakterin, resesif gen ciftiyse, resesif gen çiftinin ortaya çıktığı gorunus.
Dış görünüş. Gözle görülebilen gendir.
causasian sadece gürcü fenotipi değildir. caucasian beyaz tenli olan, çekik gözlü olmayan, ortalama avrupalı tipine denir.
Zannedildiği aksine ırkı belli etmez mühim olan genotiptir.
ulus ve etnik köken hakkında bilgi vermez.
genetiğe bağlı olarak şekillenmiş dış görünüş.

geçenlerde dikkatimi çekti tabii ki istisnaları çıkabilir doğaldır ama benim gözlemlediğim erkek çocuk dış görünüş açısından anneye, kız çocuğu ise daha çok babaya benziyor.
genomun belirlediği dış görünüş demek çok dar çok ampirik bir tanım olur, daha geniş bir anlam ise genin ifadesi demektir ki bu da sadece genomla belirlenmez.